Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διακανονισμός-μαμούθ της Volkswagen με το αμερικανικό δημόσιο

Διακανονισμός-μαμούθ της Volkswagen με το αμερικανικό δημόσιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κοντά στην επίτευξη διακανονισμού-μαμούθ βρίσκονται βρίσκονται Volkswagen και HΠΑ, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, στο πλαίσιο του πρόσφατου σκανδάλου εκπομπής ρύπων.

Όπως έγινε γνωστό, το ποσό του διακανονισμού αναμένεται να φτάσει τα 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια (4,08 δισ. ευρώ).

Οι σχετικές αποφάσεις εκτιμάται ότι θα ληφθούν σήμερα από το εποπτικό συμβούλιο της αυτοκινητοβιομηχανίας, βάζοντας «τέλος» στο σκάνδαλο, το οποίο αποκαλύφθηκε το φθινόπωρο του 2015.

Το ύψος του διακανονισμού είναι σημαντικά υψηλότερο έναντι των αρχικών βλέψεων της Volkswagen, οι οποίες ανέρχονταν σε περίπου 3 δισ. ευρώ.

Το συνολικό κόστος του σκανδάλου στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 19,2 δισ. δολάρια (18,2 δισ. ευρώ), δεδομένων των αποζημιώσεων της Volkswagen προς τους κατόχους των «πειραγμένων» οχημάτων, τις ομοσπονδιακές αρχές και τους αντιπροσώπους της.

Το φθινόπωρο του 2015, η Volkswagen παραδέχθηκε πως είχε εγκαταστήσει ένα ειδικό λογισμικό στα πετρελαιοκίνητα μοντέλα της, το οποίο παραποιούσε τα τεστ ελέγχου εκπομπής ρύπων.

Το σκάνδαλο έλαβε γρήγορα διεθνείς διαστάσεις, καθώς αποκαλύφθηκε πως το συγκεκριμένο λογισμικό είχε εγκατασταθεί και σε μοντέλα, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Αυστραλία.

Kατηγορίες και στη Ν. Κορέα

Εισαγγελείς της Νότιας Κορέας απήγγειλαν κατηγορίες σε οκτώ νυν και πρώην στελέχη, υπαλλήλους και εξωτερικούς συνεργάτες της τοπικής μονάδας της Volkswagen AG για παραβίαση της νοτιοκορεατικής νομοθεσίας κατά της ρύπανσης της ατμόσφαιρας, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο την εισαγγελία.

Με την απαγγελία αυτή κατηγοριών, η εισαγγελία ουσιαστικά κλείνει την έρευνά της σχετικά με το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει αναφορικά με τη χρήση εκ μέρους της VW ενός παράνομου λογισμικού για να αποκρύπτονται στις δοκιμές οι πραγματικές εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx) των οχημάτων της.

Η έρευνα αυτή της νοτιοκορεατικής εισαγγελίας ξεκίνησε μετά τη μήνυση που κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας κατά του επικεφαλής της τοπικής μονάδας της Volkswagen στις αρχές του περασμένου έτους.

 

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr