Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

48 εκατομμύρια ευρώ από την ΕΤΕπ για δίκτυα φυσικού αερίου σε 18 πόλεις

48 εκατομμύρια ευρώ από την ΕΤΕπ για δίκτυα φυσικού αερίου σε 18 πόλεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δάνειο ύψους 48 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Εταιρεία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας (ΔΕΔΑ) από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για την κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε 18 πόλεις.

Πρόκειται για τις πόλεις: Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Λιβαδειά, Άμφισσα, Καρπενήσι, Κατερίνη, Κιλκίς, Σέρρες, Βέροια, Γιαννιτσά, Αλεξάνδρεια, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Καβάλα.

Η έγκριση του δανείου όπως επισημαίνει η ΔΕΔΑ θεωρείται «ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβερνητική πολιτική και συγκεκριμένα στον τομέα της περιφερειακής ανάπτυξης, της ενεργειακής οικονομίας και της ουσιαστικής ενίσχυσης των ελληνικών νοικοκυριών».

Για την κατασκευή των δικτύων θα αξιοποιηθεί επίσης χρηματοδότηση που αναμένεται από τα ΠΕΠ των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης καθώς και τα ίδια κεφάλαια που θα δοθούν από τη ΔΕΠΑ ως αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΔΑ.

Το δάνειο θα έχει τετραετή περίοδο χάριτος και 20ετή περίοδο αποπληρωμής και για την έγκρισή του, που δόθηκε με απόφαση του ΔΣ της Τράπεζας χρειάστηκε η εγγύηση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου, ΔΕΠΑ, που είναι η μητρική της ΔΕΔΑ.

«Στόχο του προγράμματος ανάπτυξης της ΔΕΔΑ, αποτελεί η κατασκευή πλήρους υποδομής διανομής φυσικού αερίου, προκειμένου το σύνολο των κτηρίων στις παραπάνω πόλεις να αποκτήσει πρόσβαση στο οικονομικότερο καύσιμο, γεγονός που παράλληλα θα οδηγήσει στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας των νοικοκυριών, στη μείωση του κόστους παραγωγής για τους επαγγελματίες και στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης», τονίζει η εταιρία.

Σημειώνεται ακόμη ότι κατά την περίοδο των κατασκευών (2018-2023), αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 2.500 άμεσες και έμμεσες νέες θέσεις εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Γιώργος Τσίπρας: Η βίαιη απολιγνιτοποίηση ήταν πολιτική, εντελώς ερασιτεχνική και στην ουσία σκόπιμη για κάποια συμφέροντα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Σημαντική πτώση των τιμολογίων για τον Μάρτιο

Η Κίνα ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr