Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Financial Times: Εύσημα στο Eurogroup για την ανάπτυξη της οικονομίας

Financial Times: Εύσημα στο Eurogroup για την ανάπτυξη της οικονομίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Financial Times, Μνημόνιο,

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να δώσουν εύσημα στην Ελλάδα για τα πρόσφατα βήματα βελτίωσης των δημοσιονομικών εκτιμούν οι Financial Times, σε δημοσίευμα για το Eurogroup της Δευτέρας.

Στην πρώτη συνεδρίαση με τον Μάριο Σεντένο στο «τιμόνι» του Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών θα επιβεβαιώσουν ότι η Αθήνα υιοθέτησε τη συντριπτική πλειονότητα των 113 μεταρρυθμίσεων που προβλέπει το πρόγραμμα, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Για να λάβει η Ελλάδα την επόμενη δόση, που εκτιμάται στα 6,7 δισ. ευρώ, θα πρέπει να γίνει περαιτέρω έλεγχος στις αρχές Φεβρουαρίου, για να διασφαλιστεί ότι έχουν ολοκληρωθεί τα μέτρα που απομένουν, γράφουν οι Financial Times.

Πάντως σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο Eurogroup της Δευτέρας, οι υπουργοί θα πουν ότι η πρόσφατη πρόοδος ουσιαστικά κλείνει την τρίτη αξιολόγηση.

«Μία καθυστέρηση θα μπορούσε να μεταθέσει την έκδοση ομολόγου που η Αθήνα σχεδιάζει για τα τέλη αυτού του μήνα, που αποτελεί ένα σημαντικό βήμα». Τόσο ο Σεντένο, όσο και Ελληνες αξιωματούχοι, έχουν υποβαθμίσει τη σημασία της όποιας καθυστέρησης.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι τις επόμενες εβδομάδες οι δύο πλευρές θα πρέπει να ασχοληθούν με κάτι πιο θεμελιώδες για της μετάβασης στη μετά μνημόνιο εποχή και την ελάφρυνση χρέους. Οι συζητήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάρτιο. Η συνήθης πρακτική για χώρες που βγαίνουν από πρόγραμμα διάσωσης είναι οι αξιολογήσεις ανά εξάμηνο από την Κομισιόν και την ΕΚΤ μέχρι να αποπληρωθεί το 7% των χρεών.

Τέλος, ένας διπλωμάτης δήλωσε στους FT πως είναι πιθανό η ευρωζώνη να είναι «λίγο πιο σκληρή» στην περίπτωση της Ελλάδας, εξαιτίας του μεγάλου ποσού που οφείλει. Μια πιθανότητα είναι οι πιο τακτικές αξιολογήσεις. Μία άλλη κίνηση θα μπορούσε να είναι η προληπτική πιστωτική γραμμή από τον ESM.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πότε και γιατί ο Πούτιν θα ξεκινούσε πυρηνικό πόλεμο

400.000 νέοι στρατιώτες για τη Ρωσία το 2024 – Ανοικοδομεί τη στρατιωτική της βιομηχανία με ταχύτητα

Financial Times: Νέα «πυρά» κατά του Βρετανικού Μουσείου

Η Ρωσία διαψεύδει ότι ο πρόεδρος της Κίνας προειδοποίησε τον Πούτιν να μην «ρίξει» πυρηνικά

Ο πρόεδρος της Κίνας προειδοποίησε τον Πούτιν να μην «ρίξει» πυρηνική βόμβα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr