ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατασχέσεις, Πλειστηριασμοί Ακινήτων,


















































Κόντρα Λατινοπούλου-Παϊτέρη στον «αέρα» με απίστευτες ατάκες: «Αν τη δείτε καλά θα δείτε ότι έχει γύφτικη ομορφιά» (βίντεο)
Νότια Κορέα: Στην πρώτη γραμμή το «Σουριάνγκ»- Το αμφίβιο όχημα-γέφυρα που αλλάζει τα δεδομένα στο πεδίο της μάχης
Το ρήγμα Τραμπ-Νετανιάχου είναι πραγματικό και το Ισραήλ πληρώνει το τίμημα
Χειρότερη από εκείνη του Ομπάμα η νέα συμφωνία του Τραμπ για το Ιράν
Σε εξέλιξη μυστικές επαφές της κυβέρνησης Τραμπ με την Παλαιστινιακή Αρχή για τη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αναλυτική περιγραφή της διαδικασίας που θα ακολουθείται από τις φορολογικές αρχές κατά την εκτέλεση των αναγκαστικών μέτρων –κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κλπ.- ενσωματώνει η πολυσέλιδη εγκύκλιος που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να αποσαφηνίσει και τις αλλαγές που επήλθαν στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων αλλά και στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με νομοθετικές αλλαγές που έγιναν την τελευταία διετία.
Η βασικότερη από τις αλλαγές που επήλθαν είναι η χαμηλότερη τιμή εκκίνησης στους πλειστηριασμούς, καθώς η πρώτη προσφορά θα αντιστοιχεί πλέον στην εμπορική αξία και όχι στην αντικειμενική, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος.
Προβλέπεται η κατάθεση από κάθε πλειοδότη, εγγυοδοσίας ίσης με το 30% της τιμής της πρώτης προσφοράς αντί του 100% που ίσχυε μέχρι σήμερα, ενώ παρέχεται η δυνατότητα στον υπερθεματιστή να καταβάλλει το εκπλειστηρίασμα στον υπάλληλο του πλειστηριασμού και με επιταγή έκδοσης της τράπεζας και όχι μόνο με μετρητά όπως ίσχυε μέχρι τώρα.
Ο πλειστηριασμός θα γίνεται μόνο με γραπτές σφραγισμένες προσφορές, ενώ οι προφορικές προσφορές θα υποβάλλονται μόνο αν οι γραπτές προσφορές είναι ίσες.
Μειώνεται τέλος το χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν μπορεί να διεξαχθεί πλειστηριασμός, από 1 έως 31 Αυγούστου, ενώ μέχρι πρότινος ήταν από 1 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου.






















































