Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλέξης Τσίπρας: Δεν κάνουμε πίσω από όσα έχουμε εξαγγείλει

Αλέξης Τσίπρας: Δεν κάνουμε πίσω από όσα έχουμε εξαγγείλει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν κάνουμε πίσω από όσα έχουμε εξαγγείλει και κυρίως από όσα θεωρούμε απαραίτητα για να ανασάνει η οικονομία και η κοινωνία, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια κατατίθεται στη Boυλή ένα σχέδιο νόμου που δεν μεταφράστηκε από email, αλλά γράφτηκε εδώ, πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, ο ελληνικός λαός στις 25 Ιανουαρίου ζήτησε να μπει τέλος στα μνημόνια και τη λιτότητα, να ανακτηθεί η αξιοπρέπειά του και να γίνει πραγματική, σκληρή διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους.

«Υπηρετούμε αυτήν την εντολή» τόνισε ο Πρωθυπουργός και σημείωσε ότι ο δρόμος για την υλοποίησης αυτής της εντολής είχε από πριν ναρκοθετηθεί.

Μάλιστα έκανε λόγο για επιχειρηση οικονομικής ασφυξίας και για πιέσεις «προκειμένου να υποχωρήσουμε από τις δεσμεύσεις μας στον ελληνικό λαό».

Ο κ. Τσίπρας είπε πως αυτά η κυβέρνηση ήξερε ότι θα συμβούν, όμως πρόσθεσε τώρα οι εταίροι μας γνωρίζουν κι εμάς: «Αν νόμιζαν ότι θα είμαστε η συνέχεια των προηγουμενων κυβέρνησεων, σίγουρα τους έχουμε απογοητεύσει».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «δεν ζητάμε ειδική, αλλά ισότιμη μεταχείριση» και υπογράμμισε ότι «προς έκπληξη πολλών στην Ελλάδα δεν απομονωθήκαμε, διεθνοποιήσαμε το πρόβλημα, θέσαμε τις βάσεις μια αμοιβαία επωφελή λύση».

Συνεχίζοντας τις αναφορές του στη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση με τους εταίρους της χώρας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι από εδώ και στο εξής διαπραγμάτευση είναι πολιτική. «Οι εκλεγμένοι με τους εκλεγμένους και οι τεχνοκράτες με τους τεχνοκράτες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, μία μέρα μετά τις πληροφορίες ότι ο επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα ζήτησε να μην προχωρήσει η προώθηση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση, ο κ. Τσίπρας ρώτησε: «Ποιοι έχουν το θράσος να μιλούν για μονομερή ενέργεια και κάποιοι στο εσωτερικό να το παπαγαλίζουν;».

«Δεν μας τρομάζουν και δεν μας πτοούν εμάς αυτά, δεχόμαστε απειλές μέρες τώρα, είναι όμως κενές περιεχομένου» συμπλήρωσε.

Αν και τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις και από εσωτερικό της χώρας αλλά και από το εξωτερικό, υποστήριξε ότι «στο εσωτερικό υπάρχουν κάποιοι τροϊκανότεροι των τροϊκανών».
Αναφερόμενος ειδικότερα στο νομοσχέδιο κατά της ανθρωπιστικής κρίσης, υπογράμμισε ότι είναι αρωγός στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση αρχίζει να υλοποιεί αυτό για το οποίο δεσμεύτηκε στις προγραμματικές της δηλώσεις.

Σήμερα κάνουμε μια αρχή, σημείωσε ο Πρωθυπουργός, και συνεχίζουμε την Πέμπτη και την Παρασκευή με το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις και έπειτα με την ανασυγκρότηση του Δημοσίου, την ΕΡΤ και τη Δικαιοσύνη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...