Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Zωή: Φέρνουμε το χειρότερο μνημόνιο – Εγκληματικό να κηλιδωθεί η Αριστερά

Zωή: Φέρνουμε το χειρότερο μνημόνιο – Εγκληματικό να κηλιδωθεί η Αριστερά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Δεν είναι σουρεαλισμός η ελπίδα», είπε στην ομιλία της στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και απάντησε επί της ουσίας στην χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε: «Οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν από το συλλογικό υποκείμενο, τον ΣΥΡΙΖΑ, εγκαίρως και όχι κατόπιν εορτής».

Ενώ στην συνέχεια είπε: «H σημερινή συνεδρίαση της ΚΕ είναι ιστορικής σημασίας και υπαρξιακής διάστασης για τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσδιορίζει την ευθύνη μας απέναντι σε κοινωνία, λαό και ιστορία από εδώ και πέρα».

Επιπροσθέτως συμπλήρωσε: «Μια τέτοια ημέρα δεν μπορεί η συλλογικότητα να σφυρίζει αδιάφορα και συμπλήρωσε: «Δε διανοηθήκαμε ποτέ ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρει σε 14 ημέρες τρία κατεπείγοντα και να ετοιμάζεται να φέρει μια εξουθενωτική συμφωνία».

«Δε γίνεται να κατηγορείται για παιδιαρίσματα όποιος προσπαθεί να διαφυλάξει τη δημοκρατική διαδικασία. Να θυμόμαστε από που ερχόμαστε: «Αποφάσισαν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς».

“Ανοίγουμε δρόμους στην ελπίδα», είπαμε. «Για να πάρουνε τα όνειρα εκδίκηση», είπαμε και υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα για να φτιάξουμε έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός» τόνισε.

«Είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος, είπαμε και δεν μπορούσαμε να εννοούμε κάτι διαφορετικό απ’το ότι θα υπερασπιστούμε το λαό μας και το άρθρο 114 του Συντάγματος.

Η Αριστερά είναι ικανή για πολλά, σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου, λέγοντας πως η ιστορία δεν τελείωσε στις 13 Ιουλίου και οι απαντήσεις είναι αβίαστες.

Και πρόσθεσε:

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την ευθύνη να ψηφίσει τρίτο μνημόνιο; Όχι, γιατί ο λαός μας ψήφισε για να καταργήσουμε τα μνημόνια. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επιτρέψει να ψηφιστεί το μνημόνιο και μετά να αποφασίσει; Θα είναι εγκληματικό να κηλιδωθεί η Αριστερά, είπε μεταξύ άλλων η κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία υποστήριξε ότι «δεν είναι αλήθεια ότι εξαντλήσαμε όλα μας τα όπλα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Κασσελάκης για δήλωση Βίκυς Φλέσσα: «Το ξέρατε ότι είστε … δολοφόνοι;»

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...