Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απορρίπτουν τον διάλογο οι αγρότες – Προς σύγκρουση μέχρι τέλους

Απορρίπτουν τον διάλογο οι αγρότες – Προς σύγκρουση μέχρι τέλους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν κάνουν βήμα από τα μπλόκα οι αγρότες που κλιμακώνουν μέρα με τη μέρα τις κινητοποιήσεις τους και ετοιμάζονται για την κάθοδό τους την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα πάντως οι αγρότες από το μπλόκο των Τεμπών και τις μικροθήβες δεν φαίνεται να ακολουθούν τη γραμμή για κάθοδο στην πρωτεύουσα με τα τρακτέρ, αν και αποφάσισαν να κλείσουν επ’ αόριστον τα Τέμπη από τις 12 σήμερα το μεσημέρι. Οι αγρότες του συγκεκριμένου μπλόκου μαζί με τους αγρότες από τη Μικροθήβα έδωσαν στη δημοσιότητα συγκεκριμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής, με τελικό αποδέκτη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση για διάλογο στους αγρότες ενόψει και της σημερινής συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου είναι προγραμματισμένη για τις 3 το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα δεδομένη είναι η στάση της κυβέρνησης, η οποία εναναβεβαιώθηκε και μετά τις διαρροές ανώτατης κυβερνητικής πηγής από το Ιράν, που τόνισε πως «Δεν υπάρχει τίποτα να δώσει η κυβέρνηση. Η συζήτηση γίνεται πάνω σε μία πρόταση νόμου και όχι σε νομοσχέδιο που αφορά όλη την κοινωνία, τους άνεργους τους χαμηλοσυνταξιούχους. Αυτοί δεν έχουν φωνή; Ειδικά τους αγρότες τους ευνοεί. Είναι εξαιρετικά εγωιστικό ότι οι αγρότες δεν έρχονται στο τραπέζι του διαλόγου».

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας προχώρησε από χθες στις 16:30 σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιτίας των μπλόκων, οι οποίες έχουν ισχύ μέχρι τις 18:00 σήμερα.  Στα Τέμπη απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων που κινούνται από Αθήνα με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη από τον Κόμβο Γυρτώνης μέχρι τα όρια με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας.

Κλειστό παρέμεινε για όγδοη ημέρα το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά υπερβαίνουν τα 30 χλμ.

Υπό κατάληψη βρίσκεται η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ.

Το μπλόκο στο τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, παραμένει κλειστό τουλάχιστον μέχρι σήμερα το πρωί στις 11.

Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα, ο αποκλεισμός ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής και θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή.

Σε επ’ αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται για έβδομη ημέρα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης -Βέροιας. Στο μπλόκο η δύναμη μετρά περισσότερα από 750 τρακτέρ.

Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης- Βέροιας, καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας το απόγευμα (16:00).

Στο νομό Πέλλας: σε Έδεσσα και Αμύνταιο γίνεται αποκλεισμός 12:00-13:00 και 19:00-21:00, ενώ σε Μελίσσι, Μαυροβούνι, Μεσσημέρι και Αλυσίδα Άρνισσας 17:30-20:30.

Στον νομό Θεσσαλονίκης, έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι (12:00-18:00 κλειστά), στην αερογέφυρα Θέρμης επί της Μουδανίων, στα «πράσινα φανάρια» και το μπλόκο επί της διασταύρωσης του κρατικού αερολιμένα (19:00-21:00 κλειστά).

Σε επ΄αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται από την Κυριακή το μπλόκο στη Χαλκηδόνα, με τη δύναμη στην περιοχή να υπερβαίνει τα 550 τρακτέρ.

Στο νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Καλλικράτεια και στον Πολύγυρο.

Για τέσσερις ώρες (10:00-14:00) έμεινε ανοικτή τη Δευτέρα η ΕΟ Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, στην Αιτωλοακαρνανία. Η ΕΟ θα μείνει κλειστή μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης. Επίσης, οι αγρότες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στην Αθήνα.

Στην Αχαΐα αγρότες για σήμερα το πρωί προγραμματίζουν συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων της Γ’ ΔΟΥ, στην Πάτρα.

Στην Ηλεία οι αγρότες έχουν αποφασίσει να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στην Αθήνα.

Οι αγρότες της Πελοποννήσου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σκληραίνοντας ακόμη περισσότερο τη στάση τους με κλείσιμο των δρόμων, ενώ προετοιμάζονται να μεταβούν στην Αθήνα, την Παρασκευή, και ταυτόχρονα οργανώνονται και για άλλου είδους κινητοποιήσεις μέσα στις πόλεις.

Στην Αργολίδα, οι αγρότες προετοιμάζονται για αποκλεισμό υπηρεσιών, εντός της εβδομάδας, στις μεγάλες πόλεις του νομού, ενώ στη Λακωνία ετοιμάζονται να ναυλώσουν πλοίο για να μεταφέρουν τα τρακτέρ από το λιμάνι του Γυθείου στον Πειραιά, την Παρασκευή.

Οι αγρότες της Άρτας θα κλείσουν τον δρόμο στο παλιό γεφύρι της πόλης σήμερα και την Τετάρτη για 12 ώρες, από τις 3 μετά το μεσημέρι έως και τις 3 μετά τα μεσάνυχτα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει το ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Αγρότες: Φεύγουν από την πλατεία Συντάγματος και επιστρέφουν στα μπλόκα

Το μήνυμα των αγροτών από την πλατεία Συντάγματος: «Ο αγώνας θα συνεχιστεί»

Τρακτέρ: Σύσταση προς τους οδηγούς για αποφυγή μετακινήσεων στο κέντρο της Αθήνας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...