Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πράσινοι Αυστρίας: Το κλείσιμο συνόρων θα φέρει ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα

Πράσινοι Αυστρίας: Το κλείσιμο συνόρων θα φέρει ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το φαινόμενο «ντόμινο» με το κλείσιμο των συνόρων στην Κεντρική Ευρώπη και στη λεγόμενη Διαδρομή των Βαλκανίων, το οποίο προκαλεί η αυστριακή κυβέρνηση θεσπίζοντας ανώτερο όριο υποδοχής προσφύγων, θα οδηγήσει σε μία «ανθρωπιστική καταστροφή» στην Ελλάδα, προειδοποιεί σε  δηλώσεις του το κόμμα των Πράσινων της αυστριακής αντιπολίτευσης.

Αγγίζει τα όρια του εγκλήματος, να προκαλεί κανείς συνειδητά μία τέτοια δυστυχία και να την παρουσιάζει κατόπιν ως «λύση», όταν οι συνέπειες θα είναι, εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντων άσυλο να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα, να είναι άστεγοι, να βρίσκονται στους δρόμους και να υποφέρουν από πείνα, αναφέρει εκ μέρους του κόμματός της, η αρμόδια των Πράσινων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Αλέβ Κορούν.

Όπως σχολιάζει η ίδια, ούτε ένα «πάγιο ανώτερο όριο», ούτε ένα «ημερήσιο ανώτερο όριο» μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο στη Συρία. «Μία λύση μπορεί να υπάρξει μόνον από κοινού και με μία δίκαιη κατανομή των αναζητούντων προστασία σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αυτό αναμένει, σύμφωνα με την πρόσφατη πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση, η πλειονότητα των πολιτών της Ε.Ε.», τονίζει η εκπρόσωπος των Αυστριακών Πράσινων.

Η κ. Κορούν ζητά να υπάρξει υποστήριξη της Γερμανίας, με έναν συνασπισμό των «πρόθυμων» για μία από κοινού ανάληψη ευθύνης – συνασπισμό, ο οποίος θα μπορεί να βρει τους πόρους για τις επιπλέον δαπάνες που απαιτούνται για τη φιλοξενία προσφύγων, από διαφορετικά Ταμεία της Ε.Ε..

Η εκπρόσωπος των Πρασίνων ασκεί επιπλέον κριτική στην Αυστριακή υπουργό Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, του – συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες – συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, η οποία, όπως τονίζει, με την τεχνοκρατική επικοινωνιακή πολιτική της, αποπροσανατολίζει από το γεγονός ότι πίσω από τις λέξεις «προσφυγικές ροές, μάζες, διαδρομές κ.α.» βρίσκονται άνθρωποι σε απόγνωση, που προσπαθούν να γλυτώσουν από έναν βάρβαρο εμφύλιο πόλεμο.

Μόλις στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, το κόμμα των Πράσινων είχε εγκαλέσει τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, επίσης του Λαϊκού Κόμματος, να αποσαφηνίσει τις επιπτώσεις των προσπαθειών που καταβάλλει, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις χώρες της αποκαλούμενης διαδρομής των Βαλκανίων, για να βρει συμμάχους για την πολιτική του, του κλεισίματος συνόρων, επιπτώσεις που, όπως τονιζόνταν σχετικά από τους Πράσινους, θα έχουν μεταξύ άλλων ως συνέπεια, «καταυλισμούς δυστυχίας» στην Ελλάδα.

«Αυτό που ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών προπαγανδίζει ως «προστασία συνόρων» – παρεμπιπτόντως από ανθρώπους που βρίσκονται σε φυγή – σημαίνει καταυλισμούς δυστυχίας στην Ελλάδα, αφού σύμφωνα με την επιθυμία του Σεμπάστιαν Κουρτς θα κλείσουν όλα τα σύνορα από την Αυστρία μέχρι τη Μακεδονία, όπως επίσης σημαίνει επενέργεια ντόμινο στις επαναπροωθήσεις των αναζητούντων προστασία και απώθηση προσφύγων πίσω μέχρι τη Συρία», επισημαινόταν χαρακτηριστικά από τους Πράσινους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...