Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κατρούγκαλος αποκάλυψε τι “υπερτίμησε” η κυβέρνηση και δεν της “βγήκε”

Ο Κατρούγκαλος αποκάλυψε τι “υπερτίμησε” η κυβέρνηση και δεν της “βγήκε”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια θετική στροφή των εξελίξεων, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας σε εκδήλωση στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την απόφαση του Eurogroup και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης «τελειώνει πλέον, μια παρατεταμένη περίοδος πολιτικής αβεβαιότητας, η οποία δηλητηρίαζε την οικονομία» και «για πρώτη φορά δεν έχουμε απλώς υπόσχεση για το χρέος, αλλά έχουμε έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη».

Ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε ότι ως το 2028 δεν θα έχουμε επιβάρυνση πάνω από το 15% του ΑΕΠ στην αποπληρωμή του χρέους και ανέφερε, ως μέτρο σύγκρισης, ότι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 18%.

«Πρέπει να δείξουμε το στίγμα της πολιτικής μας» πρόσθεσε και εξήγησε ότι «η κεντρική πολιτική σύγκρουση στην Ευρώπη είναι ανάμεσα σε δυνάμεις που θέλουν να διαλύσουν τις κατακτήσεις του 20ου αιώνα και τις δυνάμεις της εργασίας που θέλουν να προωθήσουν σύγχρονες πολιτικές που χρειάζεται ένα κοινωνικό κράτος».

Πρόσθεσε ακόμη, ότι τα μνημόνια είναι συμπυκνωμένος αποσταγμένος νεοφιλελευθερισμός που στο παρελθόν εφαρμόστηκε στην Χιλή του Πινοσέτ και δυστυχώς -συμπλήρωσε- για την Ευρώπη, αυτές οι πολιτικές εφαρμόζονταν σ’ όλες τις χώρες, άρα το στοίχημά μας ήταν μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 πώς θα αναστρέφαμε αυτή την συνταγή που μας είχε προταθεί ως φάρμακο.

Δεν έγινε όμως αυτό κατορθωτό διότι -όπως τόνισε- «υπερτιμήσαμε ιδιαίτερα το βαθμό που λειτουργεί η δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υποτιμήσαμε νεοφιλελεύθερους κύκλους που δεν ήθελαν μέσω της Ελλάδας να αποδειχτεί ότι υπάρχουν κι άλλες πολιτικές».

Σχετικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, σημείωσε ότι η εθνική σύνταξη αποτελεί αρχή κοινωνικής δικαιοσύνης και ανέφερε ότι μέσω αυτής διασφαλίζεται η ασφάλιση και η σύνταξη για τους πιο φτωχούς και τους πιο αδύναμους.

Όσον αφορά τον «κόφτη», υποστήριξε ότι «καθιερώθηκε για να αποκρούσουμε μελλοντικές απαιτήσεις του ΔΝΤ, αν δεν πετύχουμε τους στόχους μας», και ότι θα πρέπει να πάρουμε μέτρα που θα είναι όμως υπό τον έλεγχό μας».

«Ο κόφτης δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί και αν ενεργοποιηθεί, έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να προστατεύουμε τους ευάλωτους και αδύναμους και να μην πειράζουμε μισθούς και συντάξεις» σημείωσε και κατέληξε, τονίζοντας ότι, «τα δύσκολα τα έχουμε περάσει, αλλά έχουμε μπροστά μας δυσκολότερες προκλήσεις και χρειαζόμαστε τη συμμετοχή όλων σας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Φον ντερ Λάιεν: Στο Κάιρο στις 17 Μαρτίου μαζί με Μητσοτάκη, Μελόνι και Ντε Κροο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...