Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο “Γερούν γερά” από το Ποτάμι μεταπήδησε στη ΝΔ! Και εις ανώτερα

Ο “Γερούν γερά” από το Ποτάμι μεταπήδησε στη ΝΔ! Και εις ανώτερα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύσκολα ξεχνά κανείς το στέλεχος του Ποταμιού, Λυκούργο Λιαρόπουλο, στέλεχος του Ποταμιού, του οποίου οι δηλώσεις είχαν προκαλέσει αλγεινή εντύπωση.

Ο κ. Λιαρόπουλος είναι ο γνωστός στο πανελλήνιο “Γερούν γερά”, που καλούσε τον επικεφαλής του Eurogroup να αντισταθεί και να μην κάνει πίσω στις διαπραγματεύσεις με τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη.

Συγκεκριμένα ανέφερε χαρακτηριστικά: “Γερούν γερά! Σπάστου τον τσαμπουκά!!Ποιος περίμενε ότι η Ελλάδα θα ήταν με τον τζιτζιφιόγκο με τις μπούκλες! Κι όμως!!!”

liaropoulos

Από χθες ο κ. Λιαρόπουλος μαζί με ακόμα 11 στελέχη του Ποταμιού μεταπήδησαν στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκθειάζοντας το μεταρρυθμιστικό προφίλ του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τονίζοντας ότι μονάχα αυτός μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Αξίζει να δει κανείς ποιος είναι ο κ. “Γερούν γερά” που μέμφεται το κακό και πολυδάπανο Δημόσιο, το οποίο ωστόσο όπως έχει αποκαλύψει στο παρελθόν η Εφημερίδα των Συντακτών έχει τιμήσει ουκ ολόγες φορές με τις υπηρεσίες του έναντι… αδράς αμοιβής.

Έγραφε η Εφημερίδα των Συντακτών

Ποιο είναι όμως το προφίλ τού μέχρι χθες διαχρονικού κυβερνητικού στελέχους από την Αρκαδία; Το 1975 ήρθε από την Πολιτεία του Μίσιγκαν για να πάρει θέση επιστημονικού συνεργάτη στο ΥΠΟΙΚ σε ζητήματα Υγείας, ενώ λίγο πριν από την επικράτηση του ΠΑΣΟΚ (1981) ήταν σύμβουλος του υπουργού και προϊστάμενος στο τότε υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Επί ΠΑΣΟΚ έγινε σύμβουλος στον ΟΑΕΔ και αργότερα υποδιοικητής του ΙΚΑ. Μετά πέρασε στον τραπεζικό δημόσιο τομέα κι έγινε μέλος στο Δ.Σ. της ΕΤΒΑ, διευθύνων σύμβουλος της Ιωνικής Τράπεζας και της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ταυτόχρονα από το 1996 διευθύνει το εργαστήριο Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, συμμετέχει σε πολλά Δ.Σ. φορέων της Υγείας και είναι καθηγητής στο Τμήμα Νοσηλευτικής.

Το 2011 ύστερα από δηλώσεις του ως προέδρου της επιτροπής που συγκροτήθηκε στο υπουργείο Υγείας περί κατάργησης (με συγχωνεύσεις) του Νοσοκομείου Λασιθίου, ο τ. γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης δήλωνε: «Εχει τινάξει το πανελλήνιο στον αέρα με την τακτική που ακολουθεί». Ο κ. Καρχιμάκης σημείωνε την ανάγκη απομάκρυνσης του κ. Λιαρόπουλου από την ευαίσθητη θέση του προέδρου της επιτροπής, πράγμα που εισηγήθηκε και στον υπουργό Υγείας Αν. Λοβέρδο. Στο μεταξύ θύελλα είχαν ξεσηκώσει οι προθέσεις του στην ιατρική κοινότητα.

Σε ενδεικτική «κόντρα» Λιαρόπουλου – Παναγιωταρέα (2012) για τις πανάκριβες υπηρεσίες τους στο χρεοκοπημένο «Ερρίκος Ντυνάν», η δεύτερη είχε καταγγείλει ότι ο Λ. Λιαρόπουλος για μια τρίμηνη σύμβαση με το νοσοκομείο που κατέρρεε πήρε 70.000 ευρώ, ενώ κανένας άλλος εργαζόμενος δεν είχε εισπράξει δεκάρα.

Την ίδια περίοδο ο καθηγητής υποστήριζε, απαντώντας σε επιστημονικό άρθρο του Κέιμπριτζ στο έγκυρο «Lancet», ότι με την τρόικα όλα πάνε καλά στον τομέα της δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα. Οι καθηγητές του Κέιμπριτζ είχαν απαντήσει με αριθμούς και κατακεραύνωναν τις δηλώσεις του.

Τέλος, ο Διαφωτισμός που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν οι απόψεις του καθηγητή (με τις πολλαπλές θέσεις στο Δημόσιο) θυμίζουμε ότι κάποτε κατέληξε στο Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου και σήμερα αυτό είναι ξανά το ζητούμενο.

Μετά από αυτά προκύπτουν δύο απορίες

Εάν ο κ. “Γερούν γερά” και οι συν αυτώ βρήκαν την ίδια ταύτιση με τους δανειστές στη γαλάζια παράταξη ώστε να μεταπηδήσουν σε αυτήν. Ή έστω τις ίδιες κοινές ανησυχίες με στελέχη της όπως η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου που έσκιζε τα ιμάτιά της διότι οι Ευρωπαίοι εταίροι εμφανίζονται πολύ ελαστικοί απέναντι στην κυβέρνηση…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

ΗΒ: Ζητούνται εργαζόμενοι στον ελληνικό τουρισμό- «Ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια των επισκεπτών;»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...