Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς: Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω – Θα μπει τέλος στην ανομία

Παππάς: Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω – Θα μπει τέλος στην ανομία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπάρχει ένα αποτέλεσμα και με βάση αυτό θα πορευτούμε, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ, για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι ο διαγωνισμός ήταν μία «πρωτοφανώς κρυστάλλινη διαδικασία με απολύτως αυστηρά κριτήρια» και τόνισε ότι «οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές και για τις κυβερνήσεις αλλά κρίνονται»

Αναφέροντας ότι «έχουμε μια καινούργια πραγματικότητα» ο κ. Παππάς κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν για το πόσο πρέπει να πληρωθεί αυτός ο σπάνιος εθνικός πόρος, οι τηλεοπτικές συχνότητες.

Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω και βάζει τέρμα στην ανομία του τηλεοπτικού τοπίου, σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας. Κάνουν τεράστιο λάθος όσοι νομίζουν ότι το κλειστό κλαμπ των καναλαρχών θα μείνει ως έχει, σημείωσε ο κ. Παππάς.

Ο διαγωνισμός θα γίνει από το ΕΣΡ και ελπίζουμε να γίνει γρήγορα» τόνισε ο Νίκος Παππάς.

Αναφορικά με τις επικρίσεις για τις πρωτοβουλίες του στο θέμα και ειδικά για τον αριθμό των αδειών είπε: “Δεν ήταν απόφαση υπουργού ο αριθμός τέσσερα. Και στο νόμο Βενιζέλου και στο νόμο Ρέππα και στο νόμο Ρουσόπουλου, η απόφαση για τον αριθμό των αδειών ήταν απόφαση υπουργού. Στους προηγούμενους νόμους το ζήτημα του αριθμού αδειών ήταν υπουργική απόφαση” ανέφερε.

Απαντώντας στα περί παραίτησής του, θέμα το οποίο τέθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο κ. Παππάς σημείωσε πως “στην υπουργική θέση βρίσκομαι διότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές και απολαμβάνω της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού” και πρόσθεσε πως “αυτό (η παραίτηση ή όχι) είναι κάτι που δεν τους αφορά”. Και εγώ και οι άλλοι υπουργοί στον τομέα μας δεν ακολουθούμε μια προσωπική πολιτική την οποία χαράζουμε. Είναι η συνολικά διαμορφωμένη κυβερνητική πολιτική την οποία καλούμαστε να υπηρετήσουμε από οποιοδήποτε πόστο.

“Η ΝΔ δήλωσε πριν το αποτέλεσμα ότι είτε βγει συνταγματικός ο νόμος, είτε όχι εκείνη θα τον αλλάξουν. Τι μήνυμα στέλνει δηλαδή η ΝΔ. Μήνυμα εγγύησης και συνέχισης της αεροπειρατείας” είπε για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ τόνισε πως το κόμμα της ΝΔ έχει να απολογηθεί για απραξία 27 ετών.

Σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ ο κ. Παππάς σημείωσε πως “το ΣτΕ βέβαια δεν κάνει κοινωνική πολιτική και οι αποφάσεις του είναι δεσμευτικές. Όμως και οι κρίνοντες κρίνονται.

Πρόσθεσε δε πως “η απόφαση του ΣτΕ γέννησε μια αδικία, γέννησε όμως και ένα νομικό κενό, διότι το ίδιο έχει περιγράψει αυτό το καθεστώς που υπάρχει ως αντισυνταγματικό. Αυτή είναι μια δομική αντίφαση του δικαστηρίου που πρέπει εμείς με τη νομοθετική μας πρωτοβουλία να αντισταθμίσουμε”

“Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε νομικά σε θέση να περιορίσουμε τον αριθμό των αδειών. Κάνουν τεράστιο λάθος όσοι νομίζουν ότι το κλειστό κλαμπ των καναλαρχών θα συνεχιστεί” σημείωσε και εξήγησε παράλληλα πως με τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία, όποιος πληροί τα κριτήρια, είτε ανήκει στους ήδη υπάρχοντες σταθμούς, είτε όχι θα μπορεί να πάρει προσωρινή άδεια.

“Είναι υπόλογοι όσοι υπονόμευσαν αυτή τη διαδικασία και έδωσαν τα ρέστα τους επικοινωνιακά και παρασκηνιακά” ανέφερε τέλος ο κ. Παππάς και ευχήθηκε “να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία, να γίνει ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ και να μπορέσει το δημόσιο να πάρει τόσα χρήματα όσα μπορέσαμε να πάρουμε εμείς”.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...