Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έξαλλοι οι κεμαλικοί στην Τουρκία με τον Ερντογάν και τη συμφωνία του στη Συνθήκη της Λωζάνης

Έξαλλοι οι κεμαλικοί στην Τουρκία με τον Ερντογάν και τη συμφωνία του στη Συνθήκη της Λωζάνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεγάλος είναι ο εκνευρισμός των εθνικιστών κεμαλικών στην Τουρκία από τη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο, ότι θα σεβαστεί απόλυτα τη Συνθήκη της Λωζάνης [διαβάστε τι ειπώθηκε εδώ].

Ακραίοι τουρκικοί κεμαλικοί κύκλοι, που διαδίδουν ασύστολα το παραμύθι περί δήθεν στρατιωτικής κατάληψης από την Ελλάδα 18 “τουρκικών νησιών” στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα, έχουν πάθει “παγωμάρα”, διότι η ομολογία του Τούρκου Προέδρου, ότι θα σεβαστεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, σημαίνει ότι η Τουρκία δεν μπορεί να διεκδικεί τίποτα στο Αιγαίο, ούτε ακόμα και τα Ίμια.

Ο αρθρογράφος της μεγάλης κυκλοφορίας εθνικιστικής εφημερίδας Sozcu, Ραχμί Τουράν, επικρίνει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το γεγονός ότι δεν έθεσε στην ατζέντα της συνάντησης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό το ζήτημα των 18 νησιών του Αιγαίου που έχει “καταλάβει” η Ελλάδα.

Μα ποιο τέτοιο θέμα να θέσει από τη στιγμή που ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι θα σεβαστεί τη Συνθήκη της Λωζάνης;

Να σημειωθεί εδώ ότι η όλη παραμυθολογία με τα “18 τουρκικά νησιά” έχει ξεκινήσει από τον Ουμίτ Γιαλίμ, πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Αμύνης της Τουρκίας, ο οποίος κυκλοφορεί με κάτι απίθανους φανταστικούς χάρτες της οθωμανικής περιόδου, πριν δηλαδή από τις συνθήκες, με τους οποίους προσπαθεί να αποδείξει ότι υπάρχουν “τουρκικά νησιά” υπό ελληνική κατοχή στο Αιγαίο.

Το όλο θέμα κινούνταν στο περιθώριο και στη γραφικότητα μέχρι που ο ηγέτης της κεμαλικής κεντροαριστερής τουρκικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υιοθέτησε τους ισχυρισμούς αυτούς για ψηφοθηρικούς λόγους και για να ασκήσει “πατριωτική αντιπολίτευση” στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι κεμαλικοί, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα, είναι πολύ πιο επικίνδυνοι και επιθετικοί. Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι ειδικοί αναλυτές που θεωρούν ότι σε περίπτωση που για κάποιο λόγο ο Ερντογάν βρεθεί εκτός εξουσίας, οι κεμαλικοί θα προκαλέσουν άμεσα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα για πάρα πολλούς δικούς τους λόγους.

Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι “περιστέρι της ειρήνης”, ωστόσο, όσα χρόνια έχει την εξουσία στην Τουρκία δεν είχαμε κάποιο θερμό ή πολεμικό επεισόδιο στο Αιγαίο, αν εξαιρέσει κανείς τη “ρουτίνα” των παραβιάσεων.

Και ούτε σημαίνει ότι στο άμεσο μέλλον αυτό το ίδιο ισλαμιστικό καθεστώς Ερντογάν δεν θα μας δημιουργήσει πρόβλημα. Αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό πως σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, οι “κοσμικοί” κεμαλικοί δεν είναι οι “καλοί” της ιστορίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...