Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Σε ένα χρόνο τελειώνει το μνημόνιο – Βοηθά η γεωπολιτική μας θέση

Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Σε ένα χρόνο τελειώνει το μνημόνιο – Βοηθά η γεωπολιτική μας θέση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Καθοριστικό βήμα για την έξοδο από την πολυετή κρίση» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup, προσθέτοντας ότι «δόθηκε σαφές σήμα εμπιστοσύνης προς τις Αγορές».

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας στην έναρξη της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, με τη χθεσινή απόφαση «δόθηκε ένα σαφές μήνυμα για οριστικό τέλος των μνημονίων με το τέλος του τρίτου προγράμματος σε ένα χρόνο από σήμερα».

Τόνισε παράλληλα ότι «πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες και όχι να χαλαρώσουμε σε αυτά τα τελευταία βήματα» με στόχο την οικονομική ανάκαμψη, που όμως, όπως είπε, «θα πρέπει να μεταφραστεί στο επίπεδο της καθημερινότητας των πολιτών σε μία προοπτική δίκαιης ανάπτυξης και επούλωσης των πληγών της κρίσης».

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε παράλληλα θετικό το γεγονός ότι η χώρα έχει πλέον «ισχυρές συμμαχίες για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων της.

«Η Ελλάδα βρίσκεται με πολλούς συμμάχους που την υποστηρίζουν στο διεθνές στερέωμα» είπε, προσθέτοντας ότι αυτό είναι κρίσιμο «γιατί βρισκόμαστε σε γειτονιά με πολλές εντάσεις», τονίζοντας για μια ακόμη φορά τη γεωπολιτική θέση και σημασία της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που χρησιμοποιεί ως εργαλείο τη γεωπολιτική θέση της χώρας για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια, μια πολιτική που το TRIBUNE πρότεινε επίμονα από τις αρχές του 2014.

Ως αφετηρία για την έξοδο από την κρίση χαρακτήρισε τη χθεσινοβραδινή απόφαση του Eurogroup ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Είμαι εδώ για να στηρίξω την προσπάθεια της κυβέρνησης και των υπόλοιπων δημοκρατικών κομμάτων, μέχρι το τέλος» έσπευσε να προσθέσει.

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε ειδική μνεία στην αλληλεγγύη των χωρών της Ευρώπης, η οποία «αποδείχθηκε ότι εξακολουθεί να λειτουργεί, παρά τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες».

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για την επίσπευση της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ενοποίησης, σημειώνοντας ότι το ελληνικό ζήτημα αποτελεί ένα δίδαγμα τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διεθνή διάσκεψη με κεντρικό θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών ανακοίνωσαν το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» και το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την πατριωτική Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε τηλεφωνικά με τον Ζόραν Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...