Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το παρασκήνιο του γαλάζιου “βατερλό” – Ο Μητσοτάκης δεν ψήφισε την πρότασή του

Το παρασκήνιο του γαλάζιου “βατερλό” – Ο Μητσοτάκης δεν ψήφισε την πρότασή του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αντιμέτωπος με τις επιλογές του βρίσκεται για μία ακόμη φορά ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή για τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Η Πειραιώς, έχοντας σηκώσει σε πρωτοφανή βαθμό το θέμα των συνομιλιών με τον ισοβίτη, Ευθύμιο Γιαννουσάκη, χθες εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών και δεν κατάφερε να περάσει τον πήχη τον οποίον η ίδια είχε θέσει.

Όχι διότι περίμενε κανείς στη ΝΔ πως θα καταφέρει να προκαλέσει ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά διότι με τους χειρισμούς τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του Αντιπροέδρου του, Άδωνι Γεωργιάδη, κατάφερε όχι μονάχα να συσπειρώσει τους 153 αλλά να “κλείσει” και ότι άλλη υπόθεση είχαν ανοίξει για το Μέγαρο Μαξίμου.

Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε πως η κοινοβουλευτική παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα είναι νηπιακού επιπέδου, με τον Πρωθυπουργό να καταφέρνει για πολλοστή φορά να στριμώξει στα σχοινιά τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πέραν αυτού, η διαρκής επιμονή από την πλευρά του Πρωθυπουργού και της κυβερνητικής πλειψηφίας για πλήρη ταύτιση του Κυριάκου Μητσοτάκη με επιχειρηματικά συμφέροντα και τον Ευάγγελο Μαρινάκη, προκάλεσε έντονη ενόχληση ακόμα και στο εσωτερικό της ΝΔ, πράγμα το οποίο δεν άφησε ασχολίαστο εξάλλου και ο Αλέξης Τσίπρας. Αιχμή του δόρατος για την ταύτιση αυτή ήταν η επί λέξη αποστροφή της πρότασης της ΝΔ για Εξεταστική, η οποία κατήγγειλε πως στοχοποιείται ο Μαρινάκης για να εξοντωθεί ο Μητσοτάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την de facto παραδοχή – ομολογία της ΝΔ και διερωτήθηκε “ποιος είναι αυτός ο άρρηκτος δεσμός” μεταξύ των δύο, φέρνοντας σε δύσκολη θέση την αξιωματική αντιπολίτευση.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τέλος της διαδικασίας δεν προσήλθε για να ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ, την ώρα που καλούσε τους άλλους βουλευτές να τη στηρίξουν, με τις συζητήσεις σε πηγαδάκια στους διαδρόμους της Βουλής να κάνουν λόγο για έντονο εκνευρισμό και φωνές στα γαλάζια γραφεία στη Βουλή.

Επιπλέον, η προσπάθεια του Άδωνη Γεωργιάδη να “στριμώξει” στη συζήτηση και την υπόθεση των χειρισμών Κουρουμπλή, με την άκριτη υιοθέτηση των fake news περί ζεϊμπέκικου στη γιορτή του μοιραίου πλοιοκτήτη, έδωσε την ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να αποδομήσει όλη την επικοινωνιακή καταιγίδα που είχε προκαλέσει έντονο πονοκέφαλο στο Μαξίμου την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...