Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολιτική απομόνωση Μητσοτάκη – Οι “πρώην” τον αδειάζουν πριν το Συνέδριο της ΝΔ

Πολιτική απομόνωση Μητσοτάκη – Οι “πρώην” τον αδειάζουν πριν το Συνέδριο της ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δέκα ημέρες πριν την αυλαία του 11ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας οι εσωτερικές ισορροπίες στις τάξεις της συντηρητικής παράταξης μόνο σε απάνεμα νερά δεν παραπέμπουν.

Το φιλί του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αδερφή του Ντόρα Μπακογιάννη περισσότερο θύμισε αυτό του Ιούδα και αν μη τι άλλο δεν κατάφερε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις σχέσεις των δύο μετά το “μπλόκο” του Προέδρου της ΝΔ σε μία ενδεχόμενη επικείμενη υπουργοποίηση της ίδιας – ή του δελφίνου ανηψιού του – από την Πειραιώς.

Αν και είναι γνωστό ότι οι σχέσεις των δύο γόνων της οικογένειας Μητσοτάκη δεν είναι αγαστές, η έμπειρη και αυθύπαρκτη πολιτικός, Ντόρα Μπακογιάννη, δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της ούτε έχει προχωρήσει σε ένδειξη ή έστω διαρροή δυσαρέσκειας.

Μπορεί από τη μία πλευρά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη μία αποδίδεται στην προσπάθεια να ξεριζώσει την αγανάκτηση προς το πρόσωπό του, λόγω της ταύτισής του με την οικογενειοκρατία, από την οποία προέκυψε και ο προεδρικός θώκος της ΝΔ, αλλά από την άλλη επιβεβαιώνει τους σχεδιασμούς του ενόψει του Συνεδρίου της παράταξης.

Η προσπάθεια δημιουργίας ενός δικού του imperium εντός της ΝΔ, προκειμένου να αναστραφεί το κλίμα της… προεδρικής απομόνωσης που παρατηρείται από την πρώτη ημέρα εκλογής του, περνά μέσα από τον εξοστρακισμό όχι μονάχα των δελφίνων αλλά και των βαρόνων της παράταξης.

Και φυσικά των “πρώην” οι οποίοι μέχρι στιγμής με τις κατά καιρούς στοχευμένες παρεμβάσεις τους επιβεβαιώνουν εμφατικά πως το κουμάντο που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιορίζεται σε… διαχειριστικό ρόλο, αφού το ειδικό βάρος στο κόμμα παραμένει διαμοιρασμένο μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά – σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας και κομματικού μηχανισμού – και του Κώστα Καραμανλή σε επίπεδο κομματικής βάσης.

«Αφού ο Κυριάκος δεν θέλει ούτε εμάς στα συνέδρια της Ν.Δ. ούτε την Ντόρα στην κυβέρνηση, πάμε στο Φεστιβάλ Κόμικς».

Αυτή η εξαιρετικά καυστική ανάρτηση στο facebook του πρώην γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. επί ημερών Κώστα Καραμανλή, αλλά και επιστήθιου φίλου του Β. Μεϊμαράκη, Νίκου Καραχάλιου, δείχνει ακριβώς τι επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του αρχηγού του, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κατάσταση αυτή περισσότερο έχει επιβεβαιωθεί παρά έχει διαψευσθεί από τα επτά Προσυνέδρια που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι στο πρώτο προσυνέδριο δεν έδωσε το παρόν κανένας εκ των τριών “πρώην”, αφού Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Καραμανλής και Ευάγγελος Μεϊμαράκης γύρισαν την πλάτη επιδεικτικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στο τελευταίο στη Θεσσαλονίκη η αλλεπάλληλες σημειολογικές βολές του Κώστα Καραμανλή που χαιρέτισε τους πάντες πλην τον ίδιο, είναι ενδεικτικές του κλίματος.

Με αυτά τα δεδομένα, οι πληροφορίες που φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία κάνουν λόγο ακόμα και για πλήρη απουσία των “πρώην” στο Συνέδριο.

Ήδη ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι στις συγκεκριμένες ημερομηνίες θα βρίσκεται λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο εξωτερικό, ενώ και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ακόμη κι αν τελικά παραστεί, δεν θα πάρει, σύμφωνα με πληροφορίες, τον λόγο.

Ο Κώστας Καραμανλής πάντως θα πάει, τουλάχιστον στην έναρξη. Και θα τηρήσει, όπως όλα τα τελευταία χρόνια, τη σιωπή του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...