Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα Σκόπια συνεχίζουν το «δούλεμα» – «Θα απομακρύνουμε τα μνημεία» – Πότε; Τελειώνει η υπομονή

Τα Σκόπια συνεχίζουν το «δούλεμα» – «Θα απομακρύνουμε τα μνημεία» – Πότε; Τελειώνει η υπομονή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Σκόπια,

Ο Σκοπιανός υπουργός πολιτισμού, Ρόμπερτ Αλαγκιοζόφσκι, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς η κυβέρνηση Ζάεφ θα αντιμετωπίσει τα ψευδομακεδονικά μνημεία της προηγούμενης κυβέρνησης, που ανεγέρθηκαν στο πλαίσιο του έργου ανάπλασης «Σκόπια 2014», απάντησε σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο:

«Όπως αναφέρατε, εδώ και αρκετούς μήνες λειτουργεί μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, αποτελούμενη από ειδικούς και εμπειρογνώμονες που προετοιμάζουν μια διεξοδική ανάλυση για τις διάφορες πτυχές αυτού του αμφιλεγόμενου έργου.

»Αυτόν τον καιρό έχουν προετοιμάσει τρεις προτάσεις: για τη γλυπτική σύνθεση, για το μνημείο του «Έφιππου Πολεμιστή» ( δηλαδή του Μεγάλου Αλεξάνδρου) και για τη λεγόμενη Πύλη Θριάμβου που ονομάζεται «Πόρτα Μακεδονίας» /«Porta Makedonija».

»Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα των εμπειρογνωμόνων για τα «Σκόπια 2014» ανέλυσε τις πτυχές που αναφέρθηκαν από εσάς:

»Σχετικά με το ιδεολογικό υπόβαθρο του έργου, τη διαφωνία σχετικά με ορισμένα μνημεία, τη διαμάχη σχετικά με τον ιδεολογικό λόγο.

»Στις περισσότερες των περιπτώσεων, η σύσταση [των εμπειρογνωμόνων] είναι προς την κατεύθυνση του ξηλώματος ή της απομάκρυνσης μέρους αυτών των αντικειμένων και μνημείων, δηλ. για να επανέλθει (το κέντρο της πρωτεύουσας) στην προηγούμενη κατάσταση».

Να σημειωθεί ότι μνημεία της ψευδοϊδεολογίας του «μακεδονισμού» έχουν αναρτηθεί και σε άλλες πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά των Σκοπίων, για τα οποία οι Σκοπιανοί δεν λένε κουβέντα, σαν να μην υπάρχουν, ενώ είναι γνωστά και τα γνωρίζουμε. Και αυτά πρέπει να απομακρυνθούν και όχι μόνο όσα βρίσκονται στο κέντρο της σκοπιανής πρωτεύουσας.

Επίσης, οι Σκοπιανοί εκτός από όμορφα λόγια δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια και η Ελλάδα -από όσο γνωρίζουμε- περιμένει με ενδιαφέρον να δει πότε θα αρχίσουν να απομακρύνουν τα μνημεία αλυτρωτισμού και σφετερισμού της ελληνικής ιστορίας.

Διότι εάν θέλουν να κρατήσουν τα μνημεία τους οι Σκοπιανοί πρέπει να δηλώσουν Έλληνες. Ως βουλγαρόφωνοι Σλάβοι δεν δικαιούνται καμία κληρονομιά από τον Μέγα Αλέξανδρο. Ως βουλγαρόφωνοι Έλληνες μπορούν να έχουν μερίδιο της κληρονομιάς.

Πρόσφατα ο Ζόραν Ζάεφ  μας τα είπε μπερδεμένα, «αναγνώρισε» και σε εμάς μερίδιο του Αλεξάνδρου, του δικού μας Αλεξάνδρου που αυτός και ο λαός του σφετερίζονται, αλλά υπάρχει τρόπος να ξεμπερδευτεί μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, μόνο που ίσως να μην του αρέσει ο τρόπος.

Οι Σκοπιανοί οφείλουν να εμπεδώσουν ότι ο χρόνος που κυλά δεν είναι προς όφελός τους. Επειδή μάλιστα κάποιες εκδηλώσεις μετριοπάθειας από την Ελλάδα φαίνεται ότι παρεξηγήθηκαν και νόμισαν -αυτοί οι ανύπαρκτοι υπό διαμελισμό τύποι- ότι αποτελούν κάποια οντότητα, ας τους γίνει σαφές ότι η Αθήνα δεν το έχει σε τίποτα να αρχίσει να ρίχνει φάπες.

Μαθαίνουμε επίσης ότι πολλοί και ισχυροί κύκλοι του ελληνισμού -όχι η ελληνική κυβέρνηση- εργάζονται και σε εναλλακτικά σχέδια για τα Σκόπια. Είναι άδικο για τον λαό των Σκοπίων να υποστεί συνέπειες φοβερές εξαιτίας της ηγεσίας του.

Ο σκοπιανός λαός, ο απλός λαός, να γνωρίζει πάντως ότι η Ελλάδα θα είναι πάντα εκεί να τον προστατέψει. Αυτό έχει ήδη φανεί. Για τους πολιτικούς των Σκοπίων όμως αρχίζει και συσσωρεύεται οργή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Προκαλούν οι φιλορώσοι ψευδοαρχαιομακεδόνες – Μιτσκόσκι: «Είναι δικαίωμά μου να αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω»

Διεθνή διάσκεψη με κεντρικό θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών ανακοίνωσαν το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» και το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ»

Φάμελλος: Καταθέτουμε πρόταση νόμου για την κύρωση των 3 μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία

Ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την πατριωτική Συμφωνία των Πρεσπών

Αντιμέτωποι με αμερικανικές κυρώσεις η Γκορντάνα και οι υπόλοιποι φιλορώσοι ψευδοαρχαιομακεδόνες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...