Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ναι» Σαμαρά στη σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» (βίντεο)

«Ναι» Σαμαρά στη σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη χώρα μας οι πολιτικοί επενδύουν στην «αμνησία». Καλό είναι να μην το κάνουν, διότι στην εποχή της διαδικτυακής ενημέρωσης τα ντοκουμέντα δεν αποκρύπτονται και η μνήμη των πολιτών εύκολα «φρεσκάρεται».

Ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή τους στις 28 Νοεμβρίου 2009, είχε αποδεχτεί μια σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια erga omnes σύμφωνα με τις κόκκινες γραμμές του Κώστα Καραμανλή. Μόνο που οι κόκκινες γραμμές του Κώστα Καραμανλή συμπεριελάμβαναν τον όρο «Μακεδονία» στη σύνθετη ονομασία, όπως έχει αποκαλυφθεί [διαβάστε σχετικά εδώ].

Η υπενθύμιση αυτή προς τον ελληνικό λαό είναι κορυφαίας σημασίας, διότι το τελευταίο διάστημα μια μερίδα της δεξιάς τελεί σε ανεξέλεγκτη πατριδοκαπηλία και προσπαθεί να εμφανιστεί ως «πρόμαχος» του ονόματος «Μακεδονία», ενώ είναι η ίδια δεξιά που είχε συμφωνήσει να δώσει το όνομα πριν μια δεκαετία.

Ο Αντώνης Σαμαράς το 2009 δήλωνε:

«Στο θέμα των Σκοπίων έχει βάλει ο Καραμανλής κόκκινες γραμμές. Είμαι μαζί με αυτές τις κόκκινες γραμμές, όμως, διαλέγω αυτή τη στιγμή ένα σημαντικό κομμάτι από τις κόκκινες γραμμές, εν όψει του ότι, όταν έχεις μια διαπραγμάτευση δεν λες όλα από την αρχή, ‘’πάρτε τα’’, γιατί τότε ο άλλος ξεκινά να διαπραγματεύεται από εκεί που εσύ σταμάτησες και είπες μέχρι εδώ τα δέχομαι. Ξεκινά παρακάτω. Τι είναι η ‘’κόκκινη’’ γραμμή που ενδιαφέρει;

»Είναι αυτό που οι Σκοπιανοί θεωρούν αδιανόητο γι αυτούς, το να δώσουν δηλαδή μια κοινή ονομασία για τη χώρα τους, και στο εσωτερικό, και έναντι τρίτων χωρών και έναντι των διεθνών οργανισμών.

»Αυτό που ο Καραμανλής το έχει πει και έμεινε ως περίφημος όρος erga omnes. Αυτό οι Σκοπιανοί δεν το δέχονται και κατά την άποψή μου δεν πρόκειται να το δεχθούν, δηλαδή, την λεγόμενη Συνταγματική τους ονομασία να την αλλάξουν. Εγώ βλέπω ότι δεν θα το κάνουν.

»Και είπα αν αυτοί κάποια στιγμή το δεχτούν και την αλλάξουν να συζητήσουμε εμείς για το τι πρέπει να κάνουμε παρακάτω…».

Βεβαίως ο Αντώνης Σαμαράς έχει ένα μεγάλο δίκιο. Εκεί που λέει «όταν έχεις μια διαπραγμάτευση δεν λες όλα από την αρχή, ‘’πάρτε τα’’, γιατί τότε ο άλλος ξεκινά να διαπραγματεύεται από εκεί που εσύ σταμάτησες και είπες μέχρι εδώ τα δέχομαι».

Γιατί λοιπόν η σημερινή Νέα Δημοκρατία και πολλοί σαμαρικοί βουλευτές απαιτούσαν από τον Μάιο τον Νίκο Κοτζιά να πει δημόσια -πριν αρχίσει καν η διαπραγμάτευση- τη θέση της χώρας;

Γιατί η ίδια Νέα Δημοκρατία και σήμερα, αυτή τη στιγμή, πιέζει τον υπουργό Εξωτερικών να «δώσει» δημόσια τη θέση της χώρας μας για το όνομα;

Ο κ. Κουμουτσάκος από τον Μάιο ζητούσε να δεσμευτεί η χώρα «στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τον όρο Μακεδονία erga omnes». Γιατί το έκανε αυτό και δεν του αρκούσε η θέση του Νίκου Κοτζιά που μίλαγε μόνο για «κοινά αποδεκτή ονομασία»;

Τελικά τι ρόλο παίζουν στη Νέα Δημοκρατία;

Γιατί αρχικά πίεζαν την κυβέρνηση να ταυτιστεί με τη «σύνθετη ονομασία» και αφού αυτό εκφράστηκε μερικώς, μετά άρχισαν να παριστάνουν τους «Μακεδονομάχους»;

Η απάντηση είναι απλή: Γιατί η Δεξιά, που εξαιτίας της χάσαμε τη Μικρά Ασία το 1922 και την Κύπρο το 1974, δεν τη ενδιαφέρει καθόλου η Μακεδονία μας.

Το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς θα ανατρέψουν την κυβέρνηση για να επιστρέψουν στις καρέκλες της εξουσίας.

Και είναι τόσο ακόρεστοι για την εξουσία που διαχρονικά εμπλέκουν τα εθνικά μας θέματα στις μικροπολιτικές τους επιδιώξεις.

Βεβαίως σε αυτό τον τόπο η Δεξιά, που συνεργάστηκε με όλους τους κατακτητές και τους ξένους παράγοντες, είναι η τελευταία που μπορεί να μιλά για πατριωτισμό.

Το μόνο της γνώρισμα είναι η διαχρονική της πατριδοκαπηλία, που τη χρησιμοποιεί ως μάσκα για να αποκρύπτει τον έμφυτο δοσιλογισμό και κοτζαμπασισμό της.

Ότι είναι η παράταξη μέσω της οποίας πάντοτε οι ξένοι έκαναν κουμάντο στη χώρα.

Δείτε και το βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αττικόν για Καλλιάνο: «Ενώ ψήφισε μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, απειλεί γιατρούς και νοσηλευτές»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...