Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Ξεκάθαρο μήνυμα σε Ευρώπη και ΗΠΑ – Να βγάλουμε τον Στόλο στο Αιγαίο

Ξεκάθαρο μήνυμα σε Ευρώπη και ΗΠΑ – Να βγάλουμε τον Στόλο στο Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία, κράτος τρομοκράτης, σύμμαχος με το Ισλαμικό Κράτος, έχει ανοιχτό μέτωπο με τους Κούρδους και τους Αλεβίτες στο εσωτερικό της. Επίσης, για πρώτη φορά από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η Τουρκία βρίσκεται στη δυσμένεια των ΗΠΑ, σε σημείο οι Αμερικανοί να συζητούν με το PKK, το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν, που η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Στριμωγμένος ο σουλτάνος Ερντογάν και ο βεζίρης του Νταβούτογλου, προσπαθούν να δημιουργήσουν ευρύτερη κλιμάκωση της κρίσης στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου στέλνοντας το σεισμογραφικό Μπαρμπαρός να κάνει παράνομες έρευνες μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ. Πρόκειται για πράξη πολεμική που στρέφεται ξεκάθαρα εναντίον της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει δύο επιλογές. Ή θα κάτσει φοβισμένη στη γωνιά της να παρακολουθεί τους Τούρκους να αμφισβητούν την εθνική μας κυριαρχία και να μας εξευτελίζουν διεθνώς, ή θα αποφασίσει να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων δεν θα ανεχτεί την τουρκική προκλητικότητα, ειδικά τώρα, αυτή τη στιγμή, που ο διεθνής Τύπος κατηγορεί την Τουρκία ως σύμμαχο και συνεργάτη του Ισλαμικού Κράτους.

Και ο μόνος τρόπος να πάρουν όλοι το μήνυμα είναι η ελληνική κυβέρνηση να πράξει όπως στο παρελθόν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Να βγει ο Στόλος μας στο Αιγαίο.

Να ταρακουνηθεί η Ευρώπη, να ταρακουνηθεί και η Ουάσιγκτον, να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βρίσκεται άλλο όμηρος μνημονίων και εξαντλητικών πολιτικών λιτότητας, που επιβάλει μια πρώην ανατολικοευρωπαία από το Βερολίνο, όταν στην περιοχή μας συμβαίνουν κοσμοϊστορικές ανακατατάξεις που μας αφορούν άμεσα. Διότι εμείς μπορεί να μην έχουμε καμιά διάθεση να εμπλακούμε σε περιπέτειες, αλλά όπως βλέπετε δεν μας αφήνουν στην ησυχία μας.

Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία να απεμπλακούμε από πολλά προβλήματα και αυτό θα το καταφέρουμε εάν βγάλουμε τον Στόλο στο Αιγαίο. Δεν τρέφω αυταπάτες ότι αυτοί οι χειρισμοί χρειάζονται “φωτισμένη” και εθνικά ακέραιη πολιτική ηγεσία, δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη στο δίδυμο Αντωνάκη και Μπένυ, αλλά… Έχουμε συμμάχους τους Ισραηλινούς; Έχουμε συμμάχους τους Κούρδους; Είμαστε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ; Τι περιμένουμε, λοιπόν, από το να δράσουμε αποφασιστικά;

Βγάλτε τον Στόλο στο Αιγαίο να τελειώνουμε…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...