Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ινδιάνοι Μάγια απειλούν με λιντσάρισμα μέλη εβραϊκής σέχτας

Ινδιάνοι Μάγια απειλούν με λιντσάρισμα μέλη εβραϊκής σέχτας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Lev Tahor, Γουατεμάλα, Εβραίοι, Φωτογραφίες,

Μια ομάδα 230 Εβραίων, που ανήκουν στην ακραία ορθόδοξη σέχτα Lev Tahor, εκδιώκονται από ένα χωριό στη Γουατεμάλα όπου είχαν εγκατασταθεί και όπως καταγγέλλουν απειλούνται οι ζωές τους.

Οι 230 Εβραίοι της Lev Tahor εγκαταστάθηκαν στο χωριό Σαν Χουάν Λα Ραγκούνα, στις όχθες της λίμνης Ατιτλάν, 201 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Γουατεμάλας, όταν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον Καναδά, όπου ζούσαν αρχικά, επειδή είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες από τη Δικαιοσύνη που αφορούσαν και υποθέσεις απαγωγής και κακοποίησης παιδιών. Μάλιστα η υπόθεσή τους είναι γνωστή στην εβραϊκή κοινότητα της Γουατεμάλας, η οποία δεν δείχνει και ιδιαίτερη διάθεση να τους συμπαρασταθεί.

Η σέχτα Lev Tahor επέλεξε να μετοικήσει στο χωριό αυτό της Γουατεμάλα, θεωρώντας ότι εκεί απομονωμένη θα μπορούσε να επιλέξει τον τρόπο ζωής που τα μέλη της επιθυμούσαν.

Ωστόσο, σύντομα κατάφεραν να ξεσηκώσουν τους ντόπιους (του έθνους των Μάγια) εναντίον τους, αφού κατηγορούνται ότι προσβάλλουν τα έθιμα των Μάγια και προσπαθούν να επιβάλλουν τη δική τους ακραία και περιθωριακή αντίληψη περί Ιουδαϊσμού και στην τοπική κοινωνία. Μάλιστα το συμβούλιο των γερόντων, των ιθαγενών, σε ανακοίνωσή του επεσήμανε ότι ενώ “το Σύνταγμα της Γουατεμάλας μας προστατεύει διότι θεωρεί ότι πρέπει να διατηρήσουμε την κουλτούρα μας (σ.σ. των Μάγια)”, αυτοί οι Εβραίοι “θέλουν να μας επιβάλουν τη θρησκεία τους”.

Αποτέλεσμα αυτών ήταν οι ντόπιοι να ξεσηκωθούν και να προειδοποιήσουν τα μέλη της σέχτας να εγκαταλείψουν το χωριό άμεσα, αλλιώς θα έχουν άσχημα ξεμπερδέματα.

Τα μέλη της σέχτας προέρχονται από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τη Βρετανία και τη Ρωσία, ενώ περίπου 40 άτομα είναι από τη Γουατεμάλα. Οι μισοί από τους 250 είναι παιδιά.

Με την καναδική Δικαιοσύνη να τους κυνηγά με βαρύτατες κατηγορίες και τους ιθαγενείς της Γουατεμάλα να τους απειλούν με λιντσάρισμα, οι Lev Tahor τώρα πρέπει να βρουν κάπου αλλού να πάνε, αφού -προφανώς- οι ακραίες τους αντιλήψεις και πρακτικές στέκονται εμπόδιο στη συνύπαρξή τους με άλλους ανθρώπους, ακόμα και με τους ίδιους τους Εβραίους της διασποράς.

Δείτε φωτογραφίες των μελών της σέχτας, οι οποίοι δεν διαφέρουν ιδιαίτερα στις αντιλήψεις αλλά και στην αισθητική από τους ισλαμιστές, ενώ στο διαδίκτυο αποκαλούνται και ως “Εβραίοι Ταλιμπάν”…

lev-tahor-1 Reporter Adrian Humphrey Requested by Phill Snel lev-tahor-3

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε και δείπνησε με τους Αμερικανοεβραίους της AIPAC

Βερολίνο: Φιλοπαλαιστίνιος ξυλοκόπησε κι έστειλε στο νοσοκομείο Εβραίο φοιτητή

Γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε Τούρκο που αποπειράθηκε να κάψει εβραϊκή συναγωγή

Γαλλία: Νέος πρωθυπουργός ο 34χρονος Γκάμπριελ Ατάλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr