Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κόρη του Σαντάμ Χουσεΐν, Ραγκάντ, σύμμαχος με το Ισλαμικό Κράτος

Η κόρη του Σαντάμ Χουσεΐν, Ραγκάντ, σύμμαχος με το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η μεγαλύτερη κόρη του Σαντάμ Χουσεΐν, Ραγκάντ Σαντάμ Χουσεΐν (Raghad Saddam Hussein) απείλησε με “εκδίκηση” τις ιρακινές σουνιτικές φυλές που συμμάχησαν και συμπολέμησαν με τις σιιτικές παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές στην επιχείριση ανακατάληψη της Τικρίτ από το Ισλαμικό Κράτος, πολεμώντας στο πλευρό της κυβέρνησης της Βαγδάτης.

Σύμφωνα με τον Ταρίκ Μαντίλ (Tariq Mandil), επιφανή κάτοικο της Τικρίτ, “η Ραγκάντ απείλησε τις σουνιτικές φυλές στην Τικρίτ ότι πρόδωσαν το κόμμα Μπάαθ και υποστήριξαν τις σιιτικές πολιτοφυλακές”.

Ο ίδιος αναφέρει ότι “η Ραγκάντ είπε ότι θα εκτελέσει όλους τους Σουνίτες φυλάρχους και οπλαρχηγούς εάν οι Σιίτες πολιτοφύλακες θέσουν υπό τον έλεγχό τους την πόλη”.

Η Τικρίτ είναι η γενέτειρα του Σαντάμ Χουσεΐν. Η πόλη καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος το καλοκαίρι του 2014 και στο πλευρό των τζιχαντιστών βρέθηκαν τα μέλη του Μπάαθ.

Το Αραβικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Μπάαθ είναι ένα πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε στη Συρία από τους Μισέλ Αφλάκ, Σαλάχ Αλ Ντιν Αλ Μπίταρ και τους συνεργάτες του Ζακί Αλ Αρσουζί.

Το κόμμα ευαγγελίζόταν τον Μπααθισμό (που σημαίνει «αναγέννηση» ή «ανάσταση»), που είναι μια ιδεολογία – ανάμειξη αραβικού εθνικισμού, παναραβισμού, αραβικού σοσιαλισμού και αντι-ιμπεριαλιστικών θέσεων. Ο Μπααθισμός ζητά ενοποίηση του αραβικού κόσμου σε ένα ενιαίο κράτος. Το σύνθημά του, «Ενότητα, Ελευθερία, Σοσιαλισμός», αναφέρεται στην αραβική ενότητα, και την ελευθερία από μη αραβικό έλεγχο και παρεμβολές.

Οι Μπααθιστές, ως σοσιαλιστές, ήταν πάντα υπέρ του κοσμικού κράτους και του περιορισμού του ρόλου της θρησκείας. Εντύπωση προκαλεί που οι Μπααθιστές στο Ιράκ έχουν συμμαχήσει με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο βρίσκεται ιδεολογικά απέναντί τους.

Ωστόσο, κεντρικό ρόλο σε αυτή την παραφύσει συμμαχία φαίνεται ότι παίζει η 46χρονη κόρη του Σαντάμ Χουσεΐν, η Ραγκάντ, η οποία από τον Αύγουστο του 2007 καταζητείται από την Ιντερπόλ με την κατηγορία ότι βοηθά την αντίσταση στο Ιράκ. Το 2014 η διαδικτυακή έκδοση του Spiegel δημοσίευσε άρθρο με τίτλο “Η νονά του Τρόμου”, στο οποίο αναφέρεται ότι ενώ η Ραγκάντ απολαμβάνει πολιτικού ασύλου στην Ιορδανία, διαθέτει εκατομμύρια από την περιουσία της για να υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος, αποσκοπώντας να επιστρέψει η ίδια στην ηγεσία του Ιράκ με τη βοήθεια των τζιχαντιστών.

Την Τρίτη η κυβέρνηση του Ιράκ ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της ανακατέλαβαν την Τικρίτ μετά από ένα μήνα μαχών με το Ισλαμικό Κράτος.

Στο πλευρό της κυβέρνησης της Βαγδάτης πολέμησαν εκτός από τον τακτικό στρατό του Ιράκ, Ιρακινοί Σιίτες παραστρατιωτικοί χρηματοδοτούμενοι και υποστηριζόμενοι από το Ιράν, όπως και οι πολιτοφυλακές των Σουνιτικών αραβικών ιρακινών φυλών, οι οποίοι “παραδοσιακά” χρηματοδοτούνται από τη Δύση για να μάχονται ενάντια παλαιότερα στην Αλ Κάιντα και τώρα στο Ισλαμικό Κράτος.

Για τη Ραγκάντ Σαντάμ Χουσεΐν, που ονειρεύεται να γίνει ηγέτης του Ιράκ, για αυτό και συμμάχησε με το Ισλαμικό Κράτος, η συνεργασία των Σουνιτών φυλάρχων της περιοχής της με τη σιιτική κυβέρνηση της Βαγδάτης ισοδυναμεί με προδοσία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr