Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολεμικό Ανακοινωθέν – YPG/YPJ: Έτσι σκοτώσαμε 386 τζιχαντιστές στη Χασάκα

Πολεμικό Ανακοινωθέν – YPG/YPJ: Έτσι σκοτώσαμε 386 τζιχαντιστές στη Χασάκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Γενική Διοίκηση του κουρδικού αντάρτικου στρατού YPG/YPJ της Συρίας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τις 36 ημέρες μάχης στην πόλη Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

PRESS

Σύμφωνα με το YPG/YPJ στις μάχες σκοτώθηκαν 386 τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος, 6 τανκς των τζιχαντιστών και πολλά κανόνια πέρασαν στα χέρια των Κούρδων, ενώ οι απώλειες των ανδρών και γυναικών της κουρδικής αντίστασης ήταν 21 μαχητές.

Η διοικητής του YPG/YPJ Εζίμ Ντενίζ (Ezîme Denîz), στις κουρδικές δυνάμεις οι γυναίκες αναλαμβάνουν και ανώτατα μάχιμα στρατιωτικά αξιώματα, εξιστόρησε στους δημοσιογράφους πώς ξεκίνησε η επίθεση των τζιχαντιστών ενάντια στη Χασάκα στις 24 Ιουνίου.

kourdissa_dioikitis Η διοικητής του YPG/YPJ Εζίμ Ντενίζ (Ezîme Denîz).

Αρχικά το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στα χωριά Αλίγια και Μεκμπέρα στα νότια της πόλης. Στη συνέχεια εισέβαλαν στη Χασάκα και κατέλαβαν συνοικίες που τελούσαν υπό τον έλεγχο του στρατού της Συρίας.

Να σημειώσουμε εδώ ότι πριν την επίθεση των τζιχαντιστών η Χασάκα ήταν χωρισμένη σε περιοχές που έλεγχαν οι Κούρδοι και σε άλλες που τελούσαν υπό τη διοίκηση της κυβέρνησης.

Οι Κούρδοι αποκάλυψαν ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας δεν στάθηκαν να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος αλλά υποχώρησαν, αφήνοντας τους τζιχαντιστές να φτάσουν στις συνοικίες των Κούρδων, όπου και εκεί ξέσπασε η πραγματική μάχη.

Πολλοί Άραβες κάτοικοι της πόλης, από τις κυβερνητικές συνοικίες, έσπευσαν και ζήτησαν από τους Κούρδους να τους προστατέψουν και να εκδιώξουν τους εισβολείς τζιχαντιστές. Οι Κούρδοι ανταποκρίθηκαν στο αίτημα των πολιτών.

Η εκδίωξη των τζιχαντιστών από τη Χασάκα έγινε σε τρία στάδια. Οι Κούρδοι ουσιαστικά κατάφεραν να τους περικυκλώσουν στις συνοικίες που κατέλαβαν. Εκεί τους χτύπησαν αλύπητα. Οι απώλειες των τζιχαντιστών ήταν μεγάλες και το έβαλαν στα πόδια μήπως και διαφύγουν από τον φονικό εναγκαλισμό των Κούρδων.

Οι Κούρδοι είχαν σύμμαχό τους και τα μαχητικά αεροπλάνα των ΗΠΑ που βομβάρδιζαν τις θέσεις των τζιχαντιστών.

Αναλυτικά οι απώλειες της μάχης

386 μέλη στο Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν, 117 νεκροί τζιχαντιστές βρίσκονται στα χέρια των Κούρδων.

Σκοτώθηκαν επίσης πολλοί εμίρηδες (οπλαρχηγοί) των τζιχαντιστών.

Οι Κούρδοι πήραν λάφυρα 338 καλάσνικοφ, 20 BKC τυφέκια, 17 αντιαρματικά RPG, 116 ρουκέτες για RPG, 76 χειροβομβίδες, 32 καραμπίνες, 4 M-16, 2 τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών, 2 Ούζι, δεκάδες νάρκες, μεγάλες ποσότητες σφαιρών καλάσνικοφ, έναν όλμο, 6 τανκς, 18 στρατιωτικά οχήματα, ένα κανόνι, ένα φορτηγό και μια μοτοσυκλέτα.

Οι Κούρδοι από την πλευρά τους έχασαν 21 μαχητές.

HASAKA2

Οι Κούρδοι του YPG/YPJ ανακοίνωσαν ότι από εδώ και πέρα θα εγγυηθούν ότι η πόλη Χασάκα θα γίνει μια πόλη πρότυπο για μια δημοκρατική Συρία. Μια πόλη που οι διαφορετικές εθνότητες θα ζουν ειρηνικά και αρμονικά μεταξύ τους.

Η διοικητής των Κούρδων έκλεισε τη συνέντευξη Τύπου υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας του YPG/YPJ για ασφάλεια του λαού, δημοκρατία και ελευθερία συνεχίζεται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr