Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε τον 82χρονο διευθυντή του Μουσείου της Παλμύρας

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε τον 82χρονο διευθυντή του Μουσείου της Παλμύρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος διέπραξε ακόμα ένα φριχτό έγκλημα, αυτή τη φορά στην πόλη Παλμύρα της Συρίας.

Την Τρίτη οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισαν τον 82χρονο διευθυντή του Αρχαιολογικού Μουσείου της Παλμύρας, καθηγητή αρχαιολογίας Καλίντ Αλ Ασαάντ (Khalid Al Asa’ad).

Στη συνέχεια πήραν το ακέφαλο πτώμα του και το στέριωσαν όρθιο σε έναν φωτεινό σηματοδότη σε κεντρικό δρόμο της πόλης, ενώ το κεφάλι του το τοποθέτησαν ανάμεσα στα πόδια.

kathigitis_palmyra

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την Παλμύρα τον Μάιο νικώντας τις κυβερνητικές δυνάμεις που την υπερασπίζονταν.

Αν και από την πρώτη στιγμή εκφράστηκαν έντονοι φόβοι από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ότι το Ισλαμικό Κράτος θα κατέστρεφε ολοσχερώς τον αρχαιολογικό χώρο, που αποτελεί μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO, μέχρι και σήμερα δεν το έχει πράξει.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισλαμικό Κράτος έχει παγιδεύσει με εκρηκτικά κάποια από τα σημαντικά μνημεία της αρχαίας πόλης.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει καταστρέψει αρχαιότητες στη Συρία και το Ιράκ επειδή τις θεωρεί ειδωλολατρικές και εχθρικές προς το Ισλάμ.

Επίσης έχει σπάσει τα εκθέματα του αρχαιολογικού μουσείου της Μοσούλης και έχει κάψει και σπάνια αρχαία χειρόγραφα που φυλάσσονταν στη Βιβλιοθήκη της Μοσούλης στο Ιράκ.

palmyra

Η είδηση του αποκεφαλισμού του διευθυντή του Μουσείου της Παλμύρας, πριν ακόμα αναρτηθούν οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο, έγινε γνωστή από τον επικεφαλής της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας της Συρίας, Μααμούν Αμπντουλκαρίμ (Maamoun Abdulkarim), ο οποίος ενημερώθηκε από την οικογένεια του Καλίντ Ασαάντ ότι ο 82χρονος καθηγητής, που εργαζόταν εδώ και 50 χρόνια ως επικεφαλής των αρχαιολογικών υπηρεσιών της Παλμύρας, αποκεφαλίστηκε από το Ισλαμικό Κράτος την Τρίτη.

Ο Καλίντ Ασαάντ κρατούνταν και ανακρινόταν από το Ισλαμικό Κράτος εδώ και έναν μήνα.

“Απλά φανταστείτε ένας τέτοιος λόγιος, που πρόσφερε τόσο σημαντικές υπηρεσίες στον τόπο και την ιστορία, να αποκεφαλιστεί… Και το πτώμα του να κρέμεται από μια από τις αρχαίες κολόνες στο κέντρο της πλατείας της Παλμύρας”, δήλωσε ο Αμπντουλκαρίμ μιλώντας στο Reuters.

“Η συνεχιζόμενη παρουσία αυτών των εγκληματιών σε αυτή την πόλη είναι κατάρα και κακός οιωνός για την Παλμύρα, για κάθε κολόνα και κάθε αρχαιολογικό εύρημα σε αυτήν”.

Ο Αμπντουλκαρίμ είπε ότι ο Ασαάντ ήταν γνωστός για πολλές εργασίες του που είχαν δημοσιευτεί σε διεθνείς παρουσιάσεις για την Παλμύρα.

Όλα αυτά τα χρόνια είχε συνεργαστεί με αμερικανικές, γαλλικές, γερμανικές και ελβετικές αρχαιολογικές αποστολές σε ανασκαφές στην Παλμύρα.

Πριν η πόλη αλωθεί από το Ισλαμικό Κράτος οι Αρχές της Συρίας πρόλαβαν και μετέφεραν εκατοντάδες αρχαία αγάλματα σε ασφαλείς περιοχές και σε κρύπτες, ώστε να μην καταστραφούν από τους τζιχαντιστές.

Τον Ιούνιο το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε δύο αρχαία Ιερά στην Παλμύρα, τα οποία δεν ήταν της ελληνορωμαϊκής περιόδου της πόλης, επειδή οι φανατικοί τα θεώρησαν παγανιστικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Η «κατάρα του Φαραώ» υπάρχει – Ραδιενέργεια τοποθετήθηκε σκόπιμα στον τάφο του Τουταγχαμών

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr