Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία φλέγεται! Μάχες Τούρκων και Κούρδων μέσα στις πόλεις (βίντεο)

Η Τουρκία φλέγεται! Μάχες Τούρκων και Κούρδων μέσα στις πόλεις (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε “εμφύλιο” πόλεμο η Τουρκία, λένε πολλοί, Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι, και δεν θα συμφωνήσουμε μαζί τους. Οι Κούρδοι δεν είναι Τούρκοι, είναι άλλο έθνος. Δύο έθνη όταν πολεμάνε μεταξύ τους είναι κανονικός πόλεμος, όχι “εμφύλιος”.

Στην περίπτωση μάλιστα των Κούρδων της Τουρκίας, ο πόλεμος είναι εθνικοαπελευθερωτικός και επειδή διεξάγεται από την ένοπλη κουρδική πατριωτική αριστερά είναι και κοινωνικός.

Η μόνη πηγή πληροφόρησης που έχουμε είναι οι ανεξάρτητες κουρδικές ειδησεογραφικές πηγές στο διαδίκτυο και το Twitter.

Ωστόσο, επειδή το τουρκικό κράτος έχει συμφωνία με το Twitter να το λογοκρίνει για λόγους ασφαλείας, τουλάχιστον στις αναρτήσεις που γίνονται μέσα από την Τουρκία, και εκεί υπάρχει πρόβλημα στη ροή των ειδήσεων.

Επίσης, σε εμπόλεμες πόλεις, όπως η Τσίζρε, η τουρκική κυβέρνηση έχει κόψει το διαδίκτυο για να μην μπορούν οι Κούρδοι να ενημερώνουν την παγκόσμια κοινότητα για τα εγκλήματα πολέμου του ισλαμοφασιστικού καθεστώτος Ερντογάν.

Η κουρδική τουρκοκρατούμενη πόλη Τσίζρε, με 140.000 κατοίκους, (όλη η ροή ειδήσεων για την Τσίζρε, πατήστε εδώ: Τσίζρε), η οποία βρίσκεται στη νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ, βάλλεται από το τουρκικό πυροβολικό (με όλμους) και δέχεται επιθέσεις με τουρκικά τανκς από τα βράδυ της Τετάρτης.

Οι κάτοικοι της πόλης έχουν διαταχθεί να μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, έχει κηρυχθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, και Τούρκοι έχουν τοποθετήσει ελεύθερους σκοπευτές στους μιναρέδες των τζαμιών για να σκοτώνουν ό,τι κινείται. Μέχρι στιγμής οι ελεύθεροι σκοπευτές σκοτώνουν κυρίως αμάχους, γυναίκες και πολλά παιδιά.

Στους δρόμους της Τσίζρε, Κούρδοι νεολαίοι του PKK έχουν στήσει οδοφράγματα και οπλισμένοι με καλάσνικοφ αντιμετωπίζουν γενναία τις βαριά οπλισμένες ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας και του στρατού.

Η τουρκική κυβέρνηση για να κάμψει την αντίσταση, έχει κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα, έχει απαγορεύσει στους τραυματίες (ακόμα και στα παιδιά) να μεταφέρονται στο νοσοκομείο της πόλης και τώρα απειλεί να κόψει και το νερό στα σπίτια. Από μεγάφωνα η τουρκική Αστυνομία απειλεί τον πληθυσμό ότι θα τον αφήσει να πεθάνει από τη δίψα και την πείνα.

Δείτε σε ερασιτεχνικό βίντεο τραβηγμένο από κάτοικο της Τσίζρε την Πέμπτη, τις οδομαχίες μεταξύ Κούρδων νεολαίων και Τούρκων. Οι σφαίρες πέφτουν σαν χαλάζι:

Οι Τούρκοι, οι οποίοι όπως είναι γνωστό δεν τηρούν ποτέ κανέναν κανόνα στον πόλεμο, γιατί είναι βάρβαροι και αιμοβόροι ιμπεριαλιστές, δεν αρκεί που δεν επιτρέπουν στους τραυματίες να μεταβούν στα νοσοκομεία, πυροβολούν και τα ασθενοφόρα. Δείτε βίντεο:

Τούρκοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ και σε Κούρδους πολίτες, αλληλέγγυους από άλλες περιοχές του Κουρδιστάν, που προσπάθησαν να μπουν στην Τσίζρε σε ένδειξη συμπαράστασης στους πολιορκημένους συμπατριώτες τους, σχηματίζοντας διαδήλωση. Προσοχή. Στο βίντεο που θα δείτε, οι Τούρκοι πυροβολούν αμάχους:

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, που αναρτώνται στο διαδίκτυο την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει στη συνοικία Γκαζί της Κωνσταντινούπολης, μεταξύ Κούρδων και τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, αλλά και στην κουρδική τουρκοκρατούμενη πρωτεύουσα Ντιγιάρμπακιρ, την οποία οι Κούρδοι αποκαλούν Άμεντ από το ελληνικό της όνομα Άμιδα.

Μια είδηση που μεταδίδεται με κάθε επιφύλαξη αναφέρει, ότι το βράδυ της Πέμπτης Κούρδοι αντάρτες σκότωσαν έναν Τούρκο αστυνομικό και τραυμάτισαν σοβαρά ακόμα έναν στο Ντιγιάρμπακιρ όταν το αστυνομικό τους όχημα έπεσε σε ενέδρα.

Στη φωτογραφία βλέπετε Κούρδους νεολαίους από εκείνους που δίνουν τις μάχες στους δρόμους της Τσίζρε:

kourdoi_neolaioi

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

Τούρκος δημοσιογράφος έχασε το πόδι του από ισραηλινή βόμβα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr