Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές στη Βοσνία απειλούν με τζιχάντ (ιερό πόλεμο) στα Βαλκάνια

Τζιχαντιστές στη Βοσνία απειλούν με τζιχάντ (ιερό πόλεμο) στα Βαλκάνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τζιχαντιστές από το προσκείμενο στο Ισλαμικό Κράτος σάιτ “Ειδήσεις της Ούμμα” (Ούμμα είναι η κοινότητα όλων των πιστών του Ισλάμ), που μεταδίδει ειδήσεις στα σερβικά, ανήγγειλαν τζιχαντιστικές επιθέσεις ως αντίποινα για τους βομβαρδισμούς που γίνονται με στόχο το Ισλαμικό Κράτος και απείλησαν ότι θα ξεκινήσει ιερός πόλεμος (τζιχάντ) στη Βοσνία Ερζεγοβίνη.

“Να ξέρετε ότι σύντομα θα έρθουμε σε εσάς, είμαστε ήδη, εδώ, ανάμεσα σας, σύντομα θα τρέξει αίμα στους δρόμους σε όλη την Ευρώπη, Θεού θέλοντος. Σύντομα θα κυματίζει η σημαία της ενότητας του Αλλάχ (Tawhid) σε όλη την Ευρώπη” αναφέρεται σε απειλές που δημοσιεύθηκαν στη δικτυακή πύλη.

Οι νέες απειλές προς την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, σύμφωνα με τα βοσνιακά ΜΜΕ, δημοσιεύθηκαν μετά τη δήλωση του υπουργού Ασφάλειας της Βοσνίας, Ντράγκαν Μέκτιτς, ότι θα ζητήσει έρευνα σε όλα τα επίπεδα για τα κείμενα που προωθεί το εν λόγω σάιτ στο διαδίκτυο.

Στο ίδιο τζιχαντιστικό σάιτ δημοσιεύθηκε το Σάββατο κείμενο, στο οποίο χαρακτηρίζεται “ευλογημένη είδηση για τους μουσουλμάνους” η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και αναφέρεται ότι η εκδίκηση του Ισλαμικού Κράτους είναι αντίδραση στις “επιθέσεις στο “Χαλιφάτο”, στις οποίες έχασε τη ζωή του μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων αμάχων, κυρίως παιδιών και γυναικών” και στο “κλείσιμο συνόρων και τη βία σε ξένη πατρίδα”.

Σχολιάζοντας την καταδίκη και τις αναγγελίες των υπηρεσιών ασφάλειας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης ότι θα ασκηθούν διώξεις για τη δημοσίευση απειλών στην πύλη “Ειδήσεις της Ούμμα” οι συντάκτες των κειμένων διεμήνυσαν ότι τους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος δεν μπόρεσαν να σταματήσουν οι γαλλικές ή οι αμερικανικές υπηρεσίες, πόσο μάλλον οι υπηρεσίες της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

“Σε εσάς θα ακολουθήσει τιμωρία χειρότερη από αυτή και ακόμη πιο πικρή” έγραψε στο “Ειδήσεις της Ούμμα” άτομο που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο υπουργός Ασφάλειας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης δήλωσε ότι γνωρίζει το περιεχόμενο των κειμένων που δημοσιεύονται στην πύλη και ότι θα ζητήσει να ληφθούν μέτρα για το ζήτημα αυτό.

Επανέλαβε τη θέση ότι στη Βοσνία υπάρχουν πηγές τρομοκρατίας που καλούν σε δράση τους υποστηρικτές της και ότι αυτές πρέπει να συντριβούν.

“Θεωρώ ότι το συντομότερο δυνατό πρέπει να ξεκινήσουν συγκεκριμένες έρευνες και ότι στην τρομοκρατία πρέπει να έχουμε μηδενική ανοχή” δήλωσε ο κ. Μέκτιτς στην εφημερίδα “Νεζάβισνε Νόβινε” της Μπάνια Λούκα.

Η συλλογική προεδρία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης καταδίκασε δριμύτατα τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

“Αυτή η άθλια, δειλή και παράλογη πράξη δολοφονίας αθώων ανθρώπων δεν είναι μόνο πλήγμα στο Παρίσι και στη Γαλλία, αλλά και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και τη δημοκρατία. Δεν πρέπει να υποκύψουμε στο φόβο και πανικό, αλλά να ενισχύσουμε την αποφασιστικότητά μας και να μην σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε εναντίον της τρομοκρατίας” δήλωσε ο προεδρεύων της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας, Ντράγκαν Τσόβιτς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr