Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πούτιν θέλει την πρωτεύουσα των τζιχαντιστών – Φήμες ότι μαζεύει 150.000 στρατό!

Ο Πούτιν θέλει την πρωτεύουσα των τζιχαντιστών – Φήμες ότι μαζεύει 150.000 στρατό!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν σκοπεύει να κινητοποιήσει 150.000 στρατιώτες και να τους στείλει στη Συρία να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος, αναφέρει το ιρανικό Alalam.ir

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ο πρόεδρος Πούτιν συγκεντρώνει μια μεγάλη στρατιωτική δύναμη, η οποία θα επιτεθεί στη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, πόλη Ράκα στην κεντρική Συρία.

Η Ράκα θεωρείται ότι έχει μια μόνιμη φρουρά 5.000 τζιχαντιστών.

Ωστόσο, τη Ράκα προετοιμάζονται να απελευθερώσουν και οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Το Ισλαμικό Κράτος έχει θέσει τις δυνάμεις του στην πόλη Ράκα της κεντρικής Συρίας σε κατάσταση πολιορκίας.

Από τις 13 Νοεμβρίου και μετά, που το Ισλαμικό Κράτος προκάλεσε το μακελειό στο Παρίσι με τους 129 τουλάχιστον νεκρούς, η Ράκα δέχεται σφοδρότατους βομβαρδισμούς από Γάλλους, Ρώσους και Αμερικανούς.

Την ίδια ώρα οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που έχουν ως κορμό τους Κούρδους σοσιαλιστές αντάρτες του YPG, εκπαιδεύονται πυρετωδώς από Αμερικανούς στρατιωτικούς συμβούλους για την επίθεση που σχεδιάζουν στη Ράκα.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έχουν ανακοινώσει εδώ και ένα μήνα ότι επόμενος στόχος τους είναι η εκδίωξη των τζιχαντιστών από τη Ράκα της κεντρικής Συρίας.

Το Ισλαμικό Κράτος από την πλευρά του διέταξε υποχρεωτική επιστράτευση των ανδρών της Ράκα, ενώ η οργάνωση -όπως έχει γίνει γνωστό- έχει σκάψει τούνελ κάτω από την πόλη όπου έχει κρύψει τα πυρομαχικά της, τα όπλα της και εκεί βρίσκουν καταφύγιο και οι ηγέτες της οργάνωσης όταν βομβαρδίζουν οι σύμμαχοι.

Η απελευθέρωση της Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος θα αποτελέσει κεντρικό χτύπημα στην οργάνωση, αφού θα σημάνει το τέλος του «χαλιφάτου» της.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από την πόλη, οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος χτίζουν συνεχώς νέα οχυρώματα ενώ τα βράδια κοιμούνται σε σπίτια μαζί με αμάχους, τους οποίους χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες.

Επίσης, δεν επιτρέπουν στους κατοίκους να φύγουν από την πόλη.

Οι κάτοικοι της Ράκα φοβούνται ότι θα παγιδευτούν στην πόλη τους όταν θα ξεκινήσει η επίθεση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Ακτιβιστές μέσα από τη Ράκα αναφέρουν: «Το Ισλαμικό Κράτος άρχισε να χτίζει νέα οχυρώματα τον Οκτώβριο, μετά την ανακοίνωση από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ότι η Ράκα είναι ο επόμενος στόχος. Λίγο μετά απαγόρευσαν στους κατοίκους να φεύγουν από την πόλη. Οι ντόπιοι φοβούνται ότι το Ισλαμικό Κράτος θα τους χρησιμοποιήσει ως ασπίδες».

Επίσης, οι τζιχαντιστές πλέον αποφεύγουν να κινούνται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, φοβούμενοι μην γίνουν στόχοι αεροπορικών χτυπημάτων, αφού πάνω από τη Ράκα πετούν συνεχώς κατασκοπευτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (ντρον) τα οποία είναι τα «μάτια» των δυτικών. Εντοπίζουν στόχους και τους καταστρέφουν.

Τα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κινούνται μόνο στα στενά και σε παράπλευρους δρόμους ενώ δεν χρησιμοποιούν καθόλου οχήματα μόλις νυχτώσει.

Στους δρόμους που οδηγούν στη Ράκα το Ισλαμικό Κράτος έχει σκάψει εκτενή χαρακώματα και τούνελ, έχουν σηκώσει συρματοπλέγματα, έχουν τοποθετήσει βαρέλια γεμάτα πετρέλαιο ώστε σε περίπτωση που δεχτούν επίθεση να τους βάλουν φωτιά και να δημιουργήσουν παραπετάσματα καπνού για να μην είναι ορατοί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr