Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι ανατίναξαν το αρχηγείο της τουρκικής Αστυνομίας στο Ντιγιάρμπακιρ

Οι Κούρδοι ανατίναξαν το αρχηγείο της τουρκικής Αστυνομίας στο Ντιγιάρμπακιρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πανικός στο τουρκικό κράτος. Οι Κούρδοι αριστεροί αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) τίναξαν στον αέρα το αρχηγείο της Τουρκικής Αστυνομίας στο Ντιγιάρμπακιρ (Άμιδα), το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, το αρχηγείο της Αστυνομίας που βρίσκεται στη συνοικία Μπαγκλάρ, στο κέντρο του Ντιγιάρμπακιρ, ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια στην πόλη, δέχτηκε σφοδρότατη επίθεση.

Η Άμιδα, στα τουρκικά Ντιγιάρμπακιρ, είναι η πρωτεύουσα του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν στη νοτιοανατολική Τουρκία. Οι Κούρδοι αποκαλούν την πόλη Άμεντ και οι Έλληνες Άμιδα.

Οι πρώτες φωτογραφίες, αυτές που αναδημοσιεύουμε και εμείς, δείχνουν πυκνό καπνό από το κτίριο της Αστυνομίας. Όπως μεταδίδεται πρόκειται για ισχυρότατη βομβιστική επίθεση.

Σε Ντιγιάρμπακιρ, Σιλώπη και Τσίζρε άγριες οδομαχίες μαίνονται τις τελευταίες 24 ώρες, με το τουρκικό κράτος να έχει μπει στις κουρδικές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας με τανκς και να έχει επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Τούρκοι αστυνομικοί εισβάλουν σε σπίτια και συλλαμβάνουν πολίτες, σκοτώνουν εν ψυχρώ Κούρδους στους δρόμους, ενώ και οι νεολαίοι του PKK ανταποδίδουν τα τουρκικά πυρά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φήμες ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει να «αποκεφαλίσει» τον Χακάν Φιντάν

Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Με υποστήριξη των ΗΠΑ οι Κούρδοι (SDF) οδεύουν προς αυτονομία στη Συρία – Ήττα για την Τουρκία

Προκαταρκτική συμφωνία στη Συρία: Οι Κούρδοι με τρεις μεραρχίες και 50.000 μαχητές «ενσωματώνονται» στο συριακό κράτος

Το KCDK-E καλεί το τουρκικό κράτος να αναμετρηθεί με το ιστορικό των σφαγών του

Τουρκικό δημοσίευμα: Το Ισραήλ σε μυστικές διαβουλεύσεις με Ελλάδα και Κύπρο υπό τη σκιά της αυξανόμενης ισχύος της Τουρκίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr