Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι σκότωσαν τρεις τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος στον Καύκασο (βίντεο)

Οι Ρώσοι σκότωσαν τρεις τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος στον Καύκασο (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τρεις τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν στον ρωσικό Καύκασο έπειτα από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικές δυνάμεις σε επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας, όπως ανακοίνωσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Ρωσίας.

“Κατά τη διάρκεια ελέγχου της γύρω περιοχής, εντοπίστηκε ένα όχημα που ανήκε στους δράστες, μέσα στο οποίο βρέθηκε μια αυτοσχέδια βόμβα, καθώς και πυροβόλα όπλα, χειροβομβίδες και μια μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών”, υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Όπως γράφει το Caucasian Knot, οι Αστυνομικοί προσπάθησαν να σταματήσουν ένα όχημα για έρευνα στη Δημοκρατία της Καμπαρντίνο – Μπαλκάρια (Кабарди́но-Балка́рия), ομοσπονδιακό υποκείμενο της Ρωσίας.

Οι επιβαίνοντες στο όχημα απάντησαν στους αστυνομικούς ανοίγοντας πυρ εναντίον τους. Οι ύποπτοι σκοτώθηκαν όλοι από αστυνομικά πυρά.

Μεταξύ των τριών νεκρών αναγνωρίστηκε από τη ρωσική αντιτρομοκρατική υπηρεσία ο Ναζίρ Τοκχόφ (Nazir Tokhov), γεννημένος το 1989.

Ο Τοκχόφ είχε εκπαιδευτεί σε στρατόπεδο τζιχαντιστών στη Συρία και είχε συμμετάσχει και σε μάχες.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Ρωσίας έχει πληροφορίες ότι ο Τοκχόφ διατάχθηκε από ηγέτες των τζιχαντιστών να επιστρέψει στην Καμπαρντίνο – Μπαλκάρια, όπου και συγκρότησε πυρήνα τοπικών τζιχαντιστών.

Τα μέλη της ομάδας του είναι κάτοικοι της περιοχής και όλοι έχουν ποινικό μητρώο. Σχεδίαζε να ξεκινήσει τζιχαντιστικό αντάρτικο στον βόρειο Καύκασο, όπως μεταδίδει το Ria Novosti.

Και οι τρεις νεκροί (τους βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία) ήταν κάτοικοι της Καμπαρντίνο – Μπαλκάρια, ενώ κανείς αστυνομικός δεν τραυματίστηκε στη μάχη.

Δείτε βίντεο από το σημείο της επίθεσης:

Η υπηρεσία αργότερα τόνισε πως ακόμη ένας τζιχαντιστής σκοτώθηκε, σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς, καθώς αρνήθηκε να παραδοθεί, σε μια άλλη αστυνομική επιχείρηση, 482 χλμ περίπου νοτιοανατολικά, στο Νταγκεστάν.

Δεν αναφέρθηκαν απώλειες άμαχου πληθυσμού ή δυνάμεων ασφαλείας ως αποτέλεσμα των επιχειρήσεων.

Παράλληλα σήμερα, ο πρόεδρος του Νταγκεστάν, Ραμαζάν Αμπντουλατίποφ, δήλωσε σε συνέντευξη του στην Vedomosti daily πως πάνω από 640 πολίτες του κρατιδίου έχουν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, σημειώνοντας πως οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τους πολίτες να φύγουν και να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr