Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Whashington Post: Η Τουρκία μπροστά σε ολοκληρωτική καταστροφή

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν “στρατηγικό εφιάλτη” με τις πόλεις της να δέχονται βομβιστικές επιθέσεις, την αναζωπύρωση της διαμάχης με τους Κούρδους, τα σύνορα της να είναι ξέφραγο αμπέλι, η οικονομία να είναι σε ύφεση και οι τέως σύμμαχοι της να αγνοούν τις επιθυμίες της, αναφέρει η Washington Post.

Προ τεσσάρων ετών, η χώρα ήταν ο πρώτος κερδισμένος από την “Αραβική Άνοιξη”, η Δύση την έβλεπε ως μοντέλο και η ευρύτερη περιοχή ως ηγετική δύναμη της. Όλα άλλαξαν όμως αναφέρει η εφημερίδα, με τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τον εμφύλιο της Συρίας…

“Η Τουρκία βρίσκεται μπροστά σε μια καταστροφή πολυεπίπεδη. Η χώρα έχει αντιμετωπίσει προβλήματα στο παρελθόν, αλλά η δυναμική που υπάρχει τώρα είναι πέρα από τις δυνάμεις της Άγκυρας για να την αντιμετωπίσει”, αναφέρει η εφημερίδα.

“Αυτή την εβδομάδα η Άγκυρα δεν κατάφερε να πάρει την υποστήριξη του σημαντικότερου συμμάχου της (ΗΠΑ) ενάντια στους Κούρδους της Συρίας που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος. Η Τουρκία είναι απολύτως απομονωμένη, μπλεγμένη σε ένα λαβύρινθο προβλημάτων μεταξύ των οποίων αρκετά είναι δημιούργημα της”, γράφει η Washington Post.

“Χάλασε τις σχέσεις της χώρας με όλο τον κόσμο και τώρα δεν μπορεί να πείσει κάποιον να κάνει κάτι. Τα λόγια του Ερντογάν έχουν χάσει το ειδικό τους βάρος. Δεν τηρεί το λόγο του. Δεν μπορεί υποστηρίξει τα συμφέροντα της χώρας του, είναι σε διαφωνία με όλους, ακόμη και με τους συμμάχους της. Για μια χώρα που θεωρείτο σημαντική περιφερειακή δύναμη, αυτά τα γεγονότα είναι καταστροφικά” αναφέρει η εφημερίδα.

“Ο Ερντογάν δήλωσε διατεθειμένος να εισβάλλει στη Συρία αλλά δεν μιλά ούτε καν με την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας του” συνεχίζει το δημοσίευμα. “Ο Ερντογάν σπρώχνει τη χώρα του σε ένα αδιέξοδο από το οποίο σύντομα δεν θα υπάρχει διαφυγή ούτε προς τα πίσω λόγω της στρατηγικής του”.

“Αυτό που συμβαίνει στη Συρία είναι ζήτημα επιβίωσης για τον Ερντογάν αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την εξέλιξη” καταλήγει το δημοσίευμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφετεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr