Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος πουλά σκλάβους γυναίκες και παιδιά Γιαζίντι στην Τουρκία

Το Ισλαμικό Κράτος πουλά σκλάβους γυναίκες και παιδιά Γιαζίντι στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Ορισμένες από αυτές τις γυναίκες και κορίτσια αναγκάστηκαν να δουν παιδιά ηλικίας 7, 8 και 9 ετών να ματώνουν μέχρι θανάτου μπροστά στα μάτια τους, αφού είχαν βιαστεί από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος επανειλημμένα”, Μίζρα Ισμαήλ, πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Γιαζίντι.

“Ένα γραφείο είχε δημιουργηθεί από μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Γκαζιαντέπ της Τουρκίας. Και σε αυτό το γραφείο, γυναίκες και παιδιά που είχαν απαχθεί από το Ισλαμικό Κράτος πωλούνταν για μεγάλα χρηματικά ποσά. Που είναι οι υπουργοί και οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου αυτής της χώρας που μιλάνε για σταθερότητα;”, Ρεϊχάν Γιαλτσιντάνγκ, Κούρδισσα δικηγόρος και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τον Δεκέμβριο η γερμανική δημόσια τηλεόραση, ARD, πρόβαλε βίντεο ντοκουμέντα που έδειξαν το δουλεμπόριο που διαπράττει το Ισλαμικό Κράτος μέσω ενός γραφείου στην τουρκική επαρχία της Γκαζιαντέπ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Τον Αύγουστο του 2014 το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στην περιοχή του Σιντζάρ, στο βορειοδυτικό Ιράκ, πατρίδα 400.000 Κούρδων Γιαζίντι. Οι Γιαζίντι διατηρούν μια εκδοχή της αρχαίας ηλιολατρικής ζωροαστρικής κουρδικής θρησκείας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, 5.000 άνδρες εκτελέστηκαν από τους τζιχαντιστές και 7.000 γυναίκες και κορίτσια αιχμαλωτίστηκαν και έγιναν ερωτικές σκλάβες.

Αρκετές γυναίκες κατάφεραν να διαφύγουν από τους τζιχαντιστές ή να εξαγοραστούν με λύτρα. Ωστόσο, χιλιάδες ακόμα αγνοούνται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ARD, βλέπετε και τη σχετική εικόνα που ακολουθεί, σκλάβοι Γιαζίντι πωλούνταν σε τουρκικό έδαφος (αριστερά μια γυναίκα με παιδιά προς πώληση) και δεξιά ο δουλέμπορος να μετρά τα λεφτά από την πώλησή τους.

yazidi_slaves

Τα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα NDR και SWR έγραψαν στις ιστοσελίδες τους:

“Το Ισλαμικό Κράτος πουλά γυναίκες και ανήλικα παιδιά μέσω διαδικτυακού σκλαβοπάζαρου με φωτογραφίες των ομήρων που πωλούνται. Η μεταφορά των χρημάτων γίνεται, όπως αποκάλυψε η δημοσιογραφική έρευνα, μέσω ενός γραφείου διασύνδεσης στην Τουρκία”.

“Για εβδομάδες το NDR και το SWR συνόδευσαν έναν Γιαζίντι μεσολαβητή, ο οποίος εκ μέρους των οικογενειών των αιχμαλώτων, διαπραγματευόταν με το Ισλαμικό Κράτος για την απελευθέρωση των σκλάβων και των παιδιών τους … Οι γυναίκες πωλούνταν σε διαδικτυακή δημοπρασία στον μεγαλύτερο πλειοδότη. 15.000 με 20.000 δολάρια ήταν μια συνήθης τιμή. Τα χρήματα μεταφέρονταν μέσω του εν λόγω γραφείου και μεσαζόντων στο Ισλαμικό Κράτος”.

Τα παραπάνω είναι το ρεπορτάζ της γερμανικής τηλεόρασης. Έχουν παίξει τον Δεκέμβριο. Η ελληνική αυτιστική δημοσιογραφία της αχαλίνωτης βλακείας ούτε τα πήρε είδηση. Το συγκλονιστικότερο όλων είναι, ότι ενώ αυτά έχουν “παίξει” στη γερμανική τηλεόραση, η Μέρκελ διαπραγματεύεται με τον Ερντογάν σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Όλη η Ευρώπη διαπραγματεύεται με τον Ερντογάν σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Πάμε παρακάτω.

“Το NDR και το SWR ήταν παρόν στην απελευθέρωση μιας γυναίκας και των τριών μικρών παιδιών της, ηλικίας μεταξύ 2 και 4 ετών. Πόσοι ακόμα Γιαζίντι σκλάβοι βρίσκονται στην “ιδιοκτησία” των τζιχαντιστών δεν είναι ξεκάθαρο. Ειδικοί εκτιμούν ότι μπορεί να είναι εκατοντάδες”.

Ο διαπραγματευτής είπε στα γερμανικά κανάλια ότι μέσα σε ένα χρόνο μετέφερε περισσότερα από 2,5 εκ. δολάρια στο Ισλαμικό Κράτος από τις οικογένειες 250 Γιαζίντι γυναικών και παιδιών για να απελευθερωθούν.

Όλα αυτά συμβαίνουν μέσω Τουρκίας, επαναλαμβάνουμε και υπογραμμίζουμε.

Οι σκλάβοι “διαφημίζονται” από το Ισλαμικό Κράτος με φωτογραφίες τους που αναρτούνται στην εφαρμογή WhatsApp Messenger για κινητά τηλέφωνα. Είπατε τίποτα;

Έχει και συνέχεια. Ως αποτέλεσμα αυτών των καταγγελιών, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Γκαζιαντέπ κατέθεσε μήνυση ενάντια στις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, την περιβόητη ΜΙΤ, και στην Αστυνομία, για παράβαση καθήκοντος, επειδή δεν έκαναν τίποτα για να εμποδίσουν τα σκλαβοπάζαρα, τα οποία προφανώς συνεχίζονται.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Γκαζιαντέπ απαίτησε και από τους εισαγγελείς να ξεκινήσουν διώξεις και να τιμωρήσουν όσους εμπλέκονται σε αυτά τα κυκλώματα δουλεμπορίου σε συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος.

“Η τραγική πραγματικότητα είναι”, λέει ο δικηγόρος Μπεκτάς Σαρκλί, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Γκαζιαντέπ, “ότι η Γκαζιαντέπ είναι μια πολύβουη πόλη. Οι βομβιστές αυτοκτονίας εύκολα περνάνε στη Συρία και το Ιράκ. Δυστυχώς η Γκαζιαντέπ εξάγει τρομοκρατία”.

Ο ίδιος προσθέτει ότι η Γκαζιαντέπ είναι το κέντρο υλικοτεχνικού ανεφοδιασμού της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Είπατε τίποτα;

Ο Μαχμούτ Τογκρούλ, βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, κατέθεσε ερώτηση στον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών σχετικά με το εν λόγω γραφείο που έχει στήσει το Ισλαμικό Κράτος στη Γκαζιαντέπ για να διαπράττει δουλεμπόριο, όπως υπό ποιο καθεστώς λειτουργεί, πόσα τέτοια γραφεία υπάρχουν στη Γκαζιαντέπ, κ.α. Δεν πήρε ποτέ απάντηση.

Ο Τογκρούλ δήλωσε: “Η Γκαζιαντέπ έχει μετατραπεί σε μια πόλη με πυρήνες εν ύπνω και γιάφκες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Εδώ τα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κυκλοφορούν ελεύθερα”.

Με στοιχεία από το άρθρο της δημοσιογράφου Uzay Bulut που δημοσιεύθηκε στο Gatestone Institute

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr