Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το τουρκικό πυροβολικό υποστηρίζει το ISIS – Επίθεση στην Τελ Αμπιάντ

Το τουρκικό πυροβολικό υποστηρίζει το ISIS – Επίθεση στην Τελ Αμπιάντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το τουρκικό πυροβολικό, από το έδαφος της Τουρκίας, σφυροκοπά τις θέσεις των Κούρδων ανταρτών του YPG, που δέχονται επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Τελ Αμπιάντ της Συρίας.

Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία φανερά μπαίνει στον πόλεμο υπέρ της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ενέργεια που δείχνει και τη μεγάλη περιφρόνηση προς τη διεθνή κοινότητα, που θεωρεί δίχως καμία αμφιβολία το Ισλαμικό Κράτος τρομοκρατική οργάνωση.

turkish_artillery Το τουρκικό πυροβολικό σφυροκοπά την Τελ Αμπιάντ. Τις φωτογραφίες ανάρτησαν κάτοικοι της πόλης στο Twitter.

Το βράδυ της Παρασκευής, στις 23.05, δύο ομάδες τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος, περίπου 50 με 100 άνδρες, επιτέθηκαν στην ελεγχόμενη από τους Κούρδους πόλη Τελ Αμπιάντ, που βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, μέσα από το τουρκικό έδαφος.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι Κούρδοι του YPG, οι τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος, εισήλθαν στο τουρκικό έδαφος ανενόχλητοι και μέσα από αυτό επιτέθηκαν πισώπλατα στις κουρδικές θέσεις.

Αναλυτικά, η μία ομάδα τζιχαντιστών επιτέθηκε στην Τελ Αμπιάντ (Τζίρε Σίπι όπως την αποκαλούν οι Κούρδοι) και η δεύτερη στις κωμοπόλεις Αΐν Ίσα και Σιλόκ, νότια της Τελ Αμπιάντ.

Οι μάχες συνεχίζουν να μαίνονται και το πρωί του Σαββάτου σε 15 σημεία και όπως αναφέρει κουρδική ανακοίνωση, «η επίθεση των μισθοφόρων θα συντριβεί από τις δυνάμεις μας».

Την ίδια ώρα, το τουρκικό πυροβολικό βομβαρδίζει τις κουρδικές θέσεις στην Τελ Αμπιάντ, προσφέροντας έτσι υποστήριξη στους τζιχαντιστές.

Η επίθεση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος με την κάλυψη του τουρκικού πυροβολικού είναι σε εξέλιξη μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Η επίθεση αυτή θεωρείται προβοκάτσια της Τουρκίας για να τινάξει στον αέρα την εκεχειρία στη Συρία. Εάν μάλιστα οι κουρδικές δυνάμεις χτυπήσουν το Ισλαμικό Κράτος σε τουρκικό έδαφος, οι Τούρκοι θα ισχυριστούν ότι δέχονται κουρδική επίθεση.

jihadistes Νεκροί τζιχαντιστές από τη μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τελ Αμπιάντ.

Ρωσικό τηλεοπτικό συνεργείο του REN TV, που βρίσκεται για ρεπορτάζ στην κουρδική πόλη Κόμπανι στη βόρεια Συρία, εγκλωβίστηκε το Σάββατο στο δυτικό Κουρδιστάν μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος, μέσα από το τουρκικό έδαφος, στην επίσης κουρδική πόλη Τελ Αμπιάντ δυτικά της Κόμπανι.

Η Τελ Αμπιάντ, που δέχεται επίθεση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μέσα από το τουρκικό έδαφος, με την υποστήριξη μάλιστα του τουρκικού πυροβολικού, απέχει 56 χιλιόμετρα ανατολικά της Κόμπανι.

«Εργαζόμαστε στην κουρδική πόλη Κόμπανι εδώ και πολλές ημέρες και σήμερα ετοιμαζόμασταν για αναχώρηση, μέσω του ιρακινού Κουρδιστάν. Σήμερα το πρωί το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε μια μεγάλη επίθεση αιφνιδιαστικά στη γειτονική πόλη Τελ Αμπιάντ», είπε ο Μιχαήλ Φομίτσεφ μιλώντας τηλεφωνικά στο RIA Novosti.

Το YPG αναφέρει ότι μια φάλαγγα τζιχαντιστών ξεκίνησε από την «πρωτεύουσα» της οργάνωσης στη Συρία, πόλη Ράκα, με κατεύθυνση προς την Τελ Αμπιάντ, ενώ μια ομάδα 50-100 τζιχαντιστών επιτέθηκε πισώπλατα στην πόλη Τελ Αμπιάντ μέσα από το τουρκικό έδαφος.

Η Τελ Αμπιάντ, όπως και η Κόμπανι, βρίσκονται ακριβώς πάνω στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

«Μαίνεται μάχη σε 15 σημεία γύρω και μέσα στην Τελ Αμπιάντ. Η πόλη φλέγεται. Ο δρόμος από την Κόμπανι προς τα ανατολικά, τον οποίο σκοπεύαμε να πάρουμε, είναι πολύ επικίνδυνος τώρα. Έχουμε παγιδευτεί στην Κόμπανι», είπε ο οπερατέρ του ρωσικού τηλεοπτικού συνεργείου.

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε δείχνει την Τελ Αμπιάντ από το τουρκικό έδαφος. Ο κόσμος που βλέπετε συγκεντρωμένος, ως κουκίδες στην εικόνα, είναι άνθρωποι από την πλευρά της Τουρκίας που παρακολουθούν τη μάχη.

Η Τελ Αμπιάντ είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας.

Η μισή πόλη ανήκει στη Συρία και η άλλη μισή στην Τουρκία. Η πόλη από την πλευρά της Τουρκίας ονομάζεται Ακτσάκαλε. Το κουρδικό όνομα της πόλης είναι Τζίρε Σίπι.

Η Τελ Αμπιάντ καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στις 30 Ιουνίου του 2014 και για όσο καιρό ήταν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών λειτούργησε ως συνοριακή «πύλη» μεταξύ Ισλαμικού Κράτους και Τουρκίας για το λαθρεμπόριο των τζιχαντιστών αλλά και για την είσοδο ξένων εθελοντών στο Ισλαμικό Κράτος μέσω Τουρκίας.

Η πόλη απελευθερώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στα μέσα Ιουνίου του 2015 και πέρασε στον έλεγχο των Κούρδων του YPG/YPJ.

Οι Τούρκοι για να προκαλέσουν τους Κούρδους έχουν βάλει σε μεγάφωνα, στα σύνορα, και παίζει ο ύμνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πρώην επικεφαλής Μοσάντ: «Η κυβέρνηση και ο στρατός του Ισραήλ πίστευαν πως η Χαμάς είχε παρακμάσει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr