ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Πρόσφυγες, Συνθήκη Σένγκεν, Τουρκία,


















































Σαΐντ Σαβερντί: Το Ιράν θα αποκαλύψει πυραύλους που θα πλήξουν την Ευρώπη (βίντεο)
Η Σομαλιλάνδη διόρισε απεσταλμένο στην Ελλάδα
Το Ιράν «διαλάλησε» ότι δεν υπάρχει εκεχειρία με τις ΗΠΑ - Μόνο πόλεμος!
Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά Συμεών συναντήθηκε με τον ανώτερο σύμβουλο του Τραμπ Μ. Μπούλος και Αμερικανούς διπλωμάτες
Αίγυπτος και Τουρκία: Μια ραγδαία αναπτυσσόμενη συμμαχία που παραμερίζει την παλιά αντιπαλότητα και ανησυχεί το Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την πληροφορία ότι η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ούρσουλα Φοντ Ντερ Λάιεν, σχεδίαζε να επισκεφθεί την ΝΑΤΟϊκή αποστολή στο Αιγαίο την Κυριακή και το αίτημά της να προσγειωθεί στη Μυτιλήνη απορρίφθηκε από την τουρκική πλευρά, διέψευσε ο εκπρόσωπός της, Γιενς Φλόσντορφ, τονίζοντας ότι δεν είχε προγραμματιστεί επίσκεψη της υπουργού γι’ αυτήν την Κυριακή, αλλά και ότι «αν η υπουργός ήθελε να επισκεφθεί το πλοίο (τη γερμανική φρεγάτα “Βόννη”), δεν θα χρειαζόταν να λάβει καμία τουρκική άδεια».
«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αυτήν την αναφορά και δεν γνωρίζω πώς δημιουργείται τέτοια είδηση. Ακόμη και αν η υπουργός ήθελε να επισκεφθεί το πλοίο, δεν θα χρειαζόταν να λάβει καμία τουρκική άδεια. Ποτέ δεν υπεβλήθη αίτημα στην τουρκική πλευρά», δήλωσε ο κ. Φλόσντορφ και σημείωσε ότι «η Τουρκία είναι πολύ εποικοδομητική και προσηλωμένη στην προετοιμασία της έναρξης της αποστολής». «Και αν ερμηνεύω σωστά σημερινές αναφορές, το έχει διαψεύσει και η Τουρκία» πρόσθεσε.
Ο εκπρόσωπος της υπουργού Άμυνας υπογράμμισε ότι «δεν ακυρώθηκε καμία επίσκεψη» καθώς είχε σχεδιαστεί η υπουργός να επισκεφθεί το πλοίο όταν η αποστολή θα ξεκινούσε. «Υπήρξαν πολλές (πιθανές) ημερομηνίες. Η Κυριακή είναι μόνο μία από τις πιθανές. Αυτό ορίζεται με βάση το πρόγραμμα της υπουργού. Υπήρξαν ημερομηνίες πριν και μετά. Είναι ανεξάρτητο από οποιαδήποτε συμπεριφορά της Τουρκίας. Όλες οι ειδήσεις που υπήρξαν για αυτό, ειδικά στο εξωτερικό, δεν έχουν βάση» κατέληξε.























































