Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρανοι στη Σαουδική Αραβία για ενίσχυση του ISIS – Έξαλλο το Ιράκ διαμαρτύρεται!

Έρανοι στη Σαουδική Αραβία για ενίσχυση του ISIS – Έξαλλο το Ιράκ διαμαρτύρεται!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ιράκ ζήτησε από τη Σαουδική Αραβία να δώσει εξηγήσεις ύστερα από την παραδοχή του Σαουδάραβα Υπουργού Εσωτερικών ότι υπήρξε συλλογή χρημάτων μέσα στο βασίλειο για να χρηματοδοτηθούν οι τζιχαντιστές που πολιορκούνται από τις ιρακινές δυνάμεις στη Φαλούτζα.

Η έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράκ οφείλεται στην παραδοχή του υπουργού Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Μανσούρ Αλ Τουρκί, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ότι η νέα επίθεση που έχει εξαπολύσει το Ιράκ ενάντια στους τζιχαντιστές είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν πολλοί έρανοι στη Σαουδική Αραβία για ενίσχυση του Ισλαμικού Κράτους.

“Δεν μπορείς να ελέγξεις τις συμπάθειες των ανθρώπων”, είπε ο Τουρκί πριν αναγνωρίσει ότι αυτοί ήταν πιθανότατα ψεύτικοι έρανοι ώστε να μαζευτούν χρήματα στο όνομα δήθεν των “παιδιών της Φαλούτζα”, ενώ στην πραγματικότητα τα χρήματα προορίζονταν για ενίσχυση των τζιχαντιστών.

“Επικεντρώνονται σε κάθε περιστατικό που έχει ως αποτέλεσμα μια ανθρωπιστική κρίση, σαν αυτή που συμβαίνει τώρα στη Φαλούτζα του Ιράκ”, είπε.

Με δήλωσή του το Σάββατο, το ιρακινό Υπουργείο Εξωτερικών αποκάλεσε το περιστατικό ως μια “ολοφάνερη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας”.

“Αναμένουμε μια αποσαφήνιση από τη Σαουδική κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις περί συλλογής χρηματικών δωρεών για το Ισλαμικό Κράτος εντός του βασιλείου”, αναφέρει η ανακοίνωση του ιρακινού ΥΠΕΞ.

“Οι ουσιαστικές προσπάθειες που πρέπει να γίνουν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας πρέπει να εξαλείψουν τις πηγές χρηματοδότησής της”, σημειώνει το ιρακινό ΥΠΕΞ αναφερόμενο στους ισχυρισμούς του Τουρκί περί των αντιτρομοκρατικών προσπαθειών της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Τουρκί μίλησε την Τετάρτη σε δημοσιογράφους στη Σαουδική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, στα πλαίσια επικοινωνιακών ενεργειών του βασιλείου για να αντιμετωπιστούν τα δημοσιεύματα και οι φήμες στις ΗΠΑ, που υποστηρίζουν εμπλοκή της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η Σαουδική Αραβία έχει κατηγορηθεί άπειρες φορές ότι είναι η χώρα που κυρίως χρηματοδοτεί τους ανά τον κόσμο τζιχαντιστές.

Ίδιες κατηγορίες έχουν γίνει και για τους ρόλους του Κατάρ και της Τουρκίας, αν και οι περισσότεροι ειδικοί αναλυτές συμφωνούν ότι Κατάρ και Τουρκία είναι “μπροστινοί” της Σαουδικής Αραβίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr