Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα αγόρια στη Βρετανία θα μπορούν να φορούν φούστες στα σχολεία

Τα αγόρια στη Βρετανία θα μπορούν να φορούν φούστες στα σχολεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Μαθητές,

Μια καινοτόμο πολιτική ξεκίνησε η βρετανική κυβέρνηση σχετικά με το ντύσιμο των μαθητών και των μαθητριών στα σχολεία της χώρας. Σύμφωνα με την νέα οδηγία γίνεται «άνοιγμα» στην πολιτική «dress code», έτσι, ώστε, τα αγόρια να έχουν το δικαίωμα να φορούν φούστες και τα κορίτσια παντελόνια, αν ακόμα «έχουν ερωτήματα σχετικά με το φύλο τους».

Ογδόντα σχολεία στην Βρετανία, μεταξύ των οποίων και 40 σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, είτε έχουν αποσύρει τους παλιούς ενδυματολογικούς κανόνες που αφορούν τους μαθητές και τις μαθήτριες, είτε έχουν ήδη θεσπίσει νέους για να συμπεριλάβουν σε αυτούς και εκείνα τα παιδιά που δεν έχουν ακόμα καταλήξει σε ποιο φύλο ανήκουν.

Όμως, μέλη της κοινότητας LGBT, που περιλαμβάνει τους ομοφυλόφιλους, τις λεσβίες και τα αμφισεξουαλικά άτομα, έχουν διατηρήσει τις επιφυλάξεις τους για την νέα πολιτική «dress code» στα σχολεία, καθώς φοβούνται ότι ίσως αυτή να δημιουργήσει προβλήματα διάκρισης για αυτά τα άτομα.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης Stonewall, που ανήκει στην LGBT κοινότητα, δήλωσε στην ιστοσελίδα Independent: «Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες για την στήριξη των νέων ανθρώπων με ζητήματα ταυτότητας φύλου, ώστε να αισθάνονται ευτυχείς και καλοδεχούμενοι και είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε αυτή την κίνηση». Όμως, ο ίδιος τόνισε ότι αυτά τα άτομα δεν θα πρέπει να εμφανίζονται με έναν τρόπο που θα τους κάνει να αισθάνονται άβολα.

Ένα από τα καλύτερα και παλαιότερα σχολεία στην Βρετανία, το Brighton College, ήδη από τον Ιανουάριο ανακοίνωσε ότι θα εξακολουθούν να υπάρχουν οι δύο μαθητικές στολές, αλλά, θα είναι στην διακριτική ευχέρεια των ίδιων των μαθητών να αποφασίσουν αν θα φορέσουν φούστες ή παντελόνια.

Ο Richard Cairns, διευθυντής του φημισμένου σχολείου, δήλωσε στον Independent ότι η αλλαγή στο σχολείο, δηλαδή η δυνατότητα που δίνεται στους μαθητές να επιλέγουν την στολή που θα φορέσουν, ανεξάρτητα από το φύλο τους, έγινε μετά από σχετικά αιτήματα ορισμένων οικογενειών.

«Αυτή η αλλαγή συμβαδίζει με την ισχυρή προσωπική μου πεποίθηση ότι οι νέοι θα πρέπει να απολαμβάνουν σεβασμό για αυτό που είναι», δήλωσε ο Cairns.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Αμερικανοί και Βρετανοί κατέρριψαν περισσότερα από 100 ιρανικά ντρόουν

Το Ιράν έτοιμο να χτυπήσει το Ισραήλ – Κίνδυνος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Κερατσίνι: Άγρια συμπλοκή μεταξύ μαθητών και πέντε συλλήψεις

Παραδικαστικό κύκλωμα: Εκδόθηκε στην Ελλάδα η Αντωνία Ηλία – Φυγοδικούσε 19 χρόνια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr