Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτοί είναι οι “χαμογελαστοί” τζιχαντιστές που έσφαξαν 20 ανθρώπους στο Μπαγκλαντές

Αυτοί είναι οι “χαμογελαστοί” τζιχαντιστές που έσφαξαν 20 ανθρώπους στο Μπαγκλαντές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι εικονιζόμενοι χαμογελαστοί τζιχαντιστές είναι οι μακελάρηδες που σφαγίασαν 20 ανθρώπους σε ένα κοσμικό εστιατόριο στη Ντάκα του Μπαγκλαντές.

Οι εξτρεμιστές φονιάδες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες όσων γλίτωσαν από το μακελειό, χάρισαν τη ζωή μόνο σε όσους από τους θαμώνες γνώριζαν στίχους από το Κοράνι.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι συνολικά επτά τζιχαντιστές εισέβαλαν το βράδυ της Παρασκευής στο εστιατόριο οπλισμένοι με επιθετικά τυφέκια, πιστόλια και χαντζάρια, πιάνοντας ομήρους 30 ανθρώπους.

Έσφαξαν εννέα Ιταλούς, επτά Ιάπωνες, έναν Ινδό, έναν Αμερικανό και δύο Μπαγκλαντεσιανούς, πριν επέμβουν οι κομάντος βάζοντας τέλος στη 12ωρη ομηρία.

Έξι από τους τζιχαντιστές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρισης και ένας συνελήφθη.

Κηρύσσοντας το βράδυ του Σαββάτου τη χώρα σε διήμερο εθνικό πένθος με ομιλία της που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές Σέιχ Χασίνα κάλεσε τους εξτρεμιστές «να πάψουν να σκοτώνουν στο όνομα της θρησκείας».

«Είναι μια φρικτή πράξη. Τι είδους μουσουλμάνοι είναι οι άνθρωποι αυτοί; Δεν έχουν καμιά θρησκεία», είχε δηλώσει νωρίτερα η Χασίνα, η οποία ηγείται αυτής της χώρας, οι περισσότεροι κάτοικοι της οποίας είναι μουσουλμάνοι.

Οι Ιταλοί που σφαγιάστηκαν εργάζονταν στη βιομηχανία της μόδας και βρίσκονταν στο Μπαγκλαντές για να αγοράσουν υφάσματα.

Οι Ιάπωνες που εκτελέστηκαν από τους φανατικούς, πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, δούλευαν για την υπηρεσία ξένης βοήθειας στη χώρα.

Το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε τις φωτογραφίες των φονιάδων στο διαδίκτυο με την ακόλουθη δήλωση:

“Ας γνωρίζουν οι χώρες των σταυροφόρων ότι δεν υπάρχει καμία ασφάλεια για αυτούς όσο τα αεροπλάνα τους σκοτώνουν μουσουλμάνους”.

Ωστόσο, Ιταλία και Ιαπωνία δεν συμμετέχουν σε αεροπορικές επιδρομές ενάντια στους τζιχαντιστές.

Ο Χασνάτ Καρίμ, ένας από τους ομήρους, Μπαγκλαντεσιανός, που είχε πάει με την οικογένειά του στο εστιατόριο για να γιορτάσουν τα γενέθλια της κόρης τους, περιέγραψε τι συνέβη.

Οι τζιχαντιστές χώρισαν τους θαμώνες σε δύο ομάδες. Τους ξένους τους ανέβασαν στον πάνω όροφο και τους ντόπιους τους κράτησαν γύρω από ένα τραπέζι.

Οι τρομοκράτες δεν πείραξαν όσους μπορούσαν να απαγγείλουν στίχους από το Κοράνι, επιβεβαίωσαν δηλαδή ότι ήταν μουσουλμάνοι. Οι άλλοι βασανίστηκαν.

“Οι ένοπλοι ζήτησαν από όλους να πουν κάτι μέσα από το Κοράνι. Όσοι είπαν τη γλίτωσαν. Οι ένοπλοι μάλιστα τους έδωσαν και φαγητό”.

Μετά από 12 ώρες οι κομάντος του Μπαγκλαντές πραγματοποίησαν επιδρομή. Απελευθέρωσαν 13 ομήρους, ενώ 8 ακόμη είχαν καταφέρει προηγουμένως να διαφύγουν. Έξι τρομοκράτες σκοτώθηκαν και ένας συνελήφθη.

Επίσης, δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με τους τζιχαντιστές.

Ακόμα 25 αστυνομικοί τραυματίστηκαν και ένας πολίτης από πυροβολισμούς. 10 τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών του Μπανγκλαντές, Ασαντουζαμάν Χαν, διέψευσε λέγοντας ότι οι δράστες «είναι μέλη της Τζαμάατ Ουλ Μουτζαχεντίν Μπανγκλαντές (Jamaat-ul-Mujahideen Bangladesh)», τοπικής τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Οι τρομοκράτες όμως είχαν φωτογραφηθεί με τη σημαία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος πριν την επίθεση, ενώ η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές προσπαθεί με κάθε τρόπο να διαψεύσει ότι το ISIS έχει αποκτήσει πυρήνες στην επικράτειά της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr