Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χτίζουν προσφυγικά στρατόπεδα στο Κουρδιστάν για τους κατοίκους της Μοσούλης

Χτίζουν προσφυγικά στρατόπεδα στο Κουρδιστάν για τους κατοίκους της Μοσούλης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν οικοδομούν με γρήγορους ρυθμούς νέα προσφυγικά στρατόπεδα στο ιρακινό Κουρδιστάν για να υποδεχθούν τους κατοίκους της Μοσούλης, που αναμένεται να εγκαταλείψουν την πόλη μόλις ξεκινήσει η πολιορκία της.

Καθώς οι κουρδικές δυνάμεις των Πεσμεργκά και ο ιρακινός στρατός πλησιάζουν όλο και περισσότερο στην έναρξη της πολιορκίας της Μοσούλης, που καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014, παράλληλα γίνονται όλες οι προετοιμασίες για τη φιλοξενία των αμάχων που θα καταφέρουν να διαφύγουν από την πολιορκημένη πόλη και τους τζιχαντιστές.

Βεβαίως πρόκειται για σταγόνα στον ωκεανό. Η Μοσούλη, πριν την καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος, είχε 2 εκ. κατοίκους. 500.000 πρόλαβαν και την εγκατέλειψαν πριν ολοκληρωθεί η κατάληψή της από τους τζιχαντιστές. Ωστόσο, όσοι ακόμα κι εάν έφυγαν τα δύο αυτά χρόνια κατοχής της, συνεχίζει να έχει εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους.

Το πρώτο στρατόπεδο είναι το Ζελικάν, και βρίσκεται στο Μπαρνταρές, στην περιοχή Σεϊχάν και το δεύτερο είναι η Αμάλα, στην περιοχή Ζουμάρ. Το Ζελικάν μπορεί να φιλοξενήσει 1.030 οικογένειες και η Αμάλα 2.932, πράγμα που σημαίνει ότι θα στεγάσουν συνολικά περίπου 24.000 ανθρώπους.

Ο ΟΗΕ αναμένει μαζικό κύμα φυγής αμάχων από τη Μοσούλη μόλις αρχίσει η πολιορκία της. Σύμφωνα με τα κουρδικά Μέσα του Ιράκ, θα κατασκευαστούν ακόμα τρία προσφυγικά στρατόπεδα στην περιοχή, ώστε να φτάσουν σύνολο τα πέντε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr