Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άσαντ: “Θα ελευθερώσω όλη τη Συρία από τους τρομοκράτες”

Άσαντ: “Θα ελευθερώσω όλη τη Συρία από τους τρομοκράτες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη βούληση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ να ανακαταλάβει το σύνολο των εδαφών που ελέγχουν οι «τρομοκράτες», όπως αποκαλεί η Δαμασκός όλες τις ένοπλες δυνάμεις που αντιτίθενται στο καθεστώς, υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η συριακή Προεδρία.

Η ανακοίνωση έρχεται τη στιγμή που ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν σε πρόταση εκεχειρίας στη Συρία, με κοινή δράση ενάντια τόσο στο Ισλαμικό Κράτος, όσο και στο Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ, πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα, το οποίο ήταν το κυρίως συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα και υπό τη νέα ονομασία ισχυρίζεται ότι “διασπάστηκε” από τη μητρική οργάνωση.

Η Δαμασκός εκτιμά ότι η συμφωνία ΗΠΑ – Ρωσίας σημαίνει εγκατάλειψη της συριακής αντιπολίτευσης από τη Δύση, καθώς το Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ πολεμά δίπλα στους “μετριοπαθείς” φιλότουρκους ισλαμιστές στο κύριο μέτωπο του Χαλεπίου.

Η ανακοίνωση έγινε μετά από σχετικά σχόλια του κ. Άσαντ από την Νταράγια, προάστιο της Δαμασκού, το οποίο μετά από τέσσερα χρόνια απελευθερώθηκε και πέρασε υπό κυβερνητικό έλεγχο με συμφωνημένη εκκένωσή του από τους ισλαμιστές.

*Ο πρόεδρος της Συρίας με την ακολουθία του στους δρόμους της Νταράγια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή «Μηχανικού» στη Γάζα στο πλαίσιο του σχεδίου Τραμπ

Γιασάρ Γκιουλέρ: Το Ισραήλ ΔΕΝ θέλει την Τουρκία στη Γάζα

Ρούμπιο: Δεν υπάρχει ειρήνη αν η Χαμάς διατηρήσει την ικανότητα επίθεσης κατά του Ισραήλ

Η Χαμάς ήλεγχε το σύστημα ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα – Η σιωπή των ΜΚΟ

Αυστραλία: Προφυλακιστέοι επτά τζιχαντιστές του ISIS – Σχεδίαζαν νέα σφαγή στην παραλία Μπόνταϊ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr