Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Σωτήρης Κούκιος
Νομικός, Blogger, Αρθρογράφος

Η Τουρκία μέρος στο “ισλαμικό έθνος” λέει η Μουσουλμανική Αδελφότητα – Σε απειλή η Ελλάδα;

Η Τουρκία μέρος στο “ισλαμικό έθνος” λέει η Μουσουλμανική Αδελφότητα – Σε απειλή η Ελλάδα;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το πρωί της Τρίτης ο 72χρονος εκτελών χρέη Προέδρου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μαχμούντ Εζάτ (Mahmoud Ezzat), γιατρός στο επάγγελμα, έγραψε ένα κείμενο που απευθύνεται σε όλα τα μέλη της Αδελφότητας σε όλες τις χώρες.

Από αυτό το κείμενο αντιγράφουμε:

“Πραγματικά ο θεός δεν θα εγκαταλείψει τους αδελφούς μας στην Συρία παρά το γεγονός ότι όλος ο κόσμος – Ανατολή και Δύση- εγκατέλειψε τον ανθρώπισμό του και δυνάμωσε τον δολοφόνο και τιμώρησε το θύμα.

Ο Θεός δεν θα εγκαταλείψει τους αποφασισμένους αδερφούς μας στην Υεμένη, στην Λιβύη, στο Ιράκ, στην Αίγυπτο, στην ΤΟΥΡΚΙΑ, στο Μπαγκλαντές και στο υπόλοιπο “Ισλαμικό Έθνος”, στον αγώνα τους ή στις επαναστάσεις τους. Ο θεός δεν θα εγκαταλείψει τους αποφασισμένους αδερφούς μας στην Ιερουσαλήμ, στον αγώνα τους εναντίον της σιωνιστικής κατοχής.

Τώρα, επαναστάτες, αντάρτες και μαχητές της ελευθερίας σε ολόκληρο το Ισλαμικό Έθνος πρέπει να ατσαλώσουν την θέλησή τους, να αφιερωθούν πραγματικά στον ξεσηκωμό τους, να ενώσουν τις προσπάθειες τους, να τραβήξουν όλο το “έθνος” [σημ. το Ισλάμ] με το μέρος τους, να συνεργαστούν σε θέματα που συμφωνούν και να δείξουν ανοχή μεταξύ τους σε αυτά που διαφωνούν.

Όλοι πρέπει να δράσουμε σαν τη Χάγκαρ, την μητέρα του Ισμαήλ [σημ. ειναι η υπηρέτρια της Σάρας, της γυναίκας του Αβραάμ, που του έδωσε ένα παιδί τον Ισμαήλ, πρόγονο των Ισμαηλιτών από τους οποίους προήλθε ο Μωάμεθ] όταν εγκαταλείφθηκε με ελάχιστα μέσα και επιβίωσε [σημ. όταν ο Αβραάμ αργότερα απέκτησε τον Ισαάκ από την Σάρα, αυτή του ζήτησε να διώξει την Χάγκαρ και τον Ισμαήλ. Ο Αβραάμ στενοχωρημένος ρώτησε τον Θεό και αυτός του είπε να κάνει όπως λέει η γυναίκα του γιατί όπως από τον Ισαάκ θα προέλθει ένα έθνος έτσι και από τον Ισμαήλ θα προέλθει ένα ακόμη. Έτσι τους εγκατέλειψε μάνα και παιδί στην έρημο της Μπερσεβα με λίγο ψωμί και ελάχιστο νερό που καταναλώθηκαν γρήγορα. Τα κλάματα τους τα άκουσε ο Θεός που τους βοήθησε στέλνοντας έναν άγγελο που άνοιξε τα μάτια της Σάρας και της έδειξε ένα πηγάδι].”

Ο Μαχμούντ Εζάτ ένα από τα πιο παλιά μέλη της Αδελφότητας και μέλος της ηγετικής της ομάδας από το 1981 (!!) θεωρείται ένας σκληροπυρηνικός της ηγεσίας της.

Σήμερα το που κατοικεί είναι άγνωστο αφού διέφυγε την σύλληψη στην Αίγυπτο και έφυγε από την χώρα στις 19 Νοεμβρίου του 2015 και ενώ εκκρεμούσε ένταλμα εναντίον του επί 2 χρόνια.

Εμφανιζόταν σπάνια δημοσίως και θεωρούνταν ο πιο αποτελεσματικός μεταφορέας των εντολών της ηγεσίας στην βάση.

Το παραπάνω κείμενο επιβεβαιώνει με προφανή τρόπο την θέση της Τουρκίας και του Ερντογάν στην καρδιά της πολιτικής της Αδελφότητας για την επικράτησή της στο “Ισλαμικό Εθνος”.

Ακόμη και η μυστηριώδης εξαφάνιση του Εζάτ θα μπορούσε να συνδέεται με αρκετές εξελίξεις στην γειτονική μας χώρα.

Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί λογικά ότι η Τουρκία του Ερντογάν θα αποτελούσε έναν ασφαλή προορισμό για έναν φυγάδα της Αδελφότητας από την Αίγυπτο.

mahmoud-ezzat Ο 72χρονος γιατρός Μαχμούντ Εζάτ, εκ των σκληροπυρηνικών ηγετών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Το κάλεσμα λοιπόν για “επανάσταση”, “αντίσταση” και “επικράτηση” της Σαρίας και του “νόμου” (όπως το έθεσε στην δίκη του ο φυλακισμένος ηγέτης της Αδελφότητας – και σίγουρα πιο μετριοπαθής κατ άλλους- Δρ. Μπαντί), έχει μια αντίφαση: από τη μια διακηρύσσει σε όλους τους τόνους για ένα ειρηνικό κίνημα και από την άλλη αποκαλύπτει την εμπλοκή της σε όλες τις εμφύλιες διαμάχες.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό γεγονός του Σεπτεμβρίου ήταν η ψύχρανση των σχέσεων Τουρκίας και Μπαγκλαντές πρόσφατα, όταν το Μπαγκλαντές με συνοπτικές διαδικασίες δίκασε και εκτέλεσε δια απαγχονισμού ηγετικές μορφές του Τζααμάτ Ελ Ισλάμι για εγκλήματα τους κατά αθώων πολιτών στον πόλεμο της απελευθέρωσης το 1971. (Τα στελέχη του αδερφού κόμματος της Αδελφότητας είχαν δράσει οργανωμένα εναντίον της ανεξαρτησίας του Ανατολικού Πακιστάν, νυν Μπαγκλαντές, δολοφονώντας και βασανίζοντας).

Η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε ΕΝΑΝΤΙΟΝ της ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ (ω ναι..) και απέσυρε τον πρέσβη της από τη χώρα.

Πιο πριν τον Μάιο του 2016 είχε εκδώσει ανακοίνωση καταδικάζοντας το Μπαγκλαντές η ίδια η Αδελφότητα!

Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι σοφός για να διατυπώσει ορισμένα βασικά ερωτήματα:

α) Η Ελλάδα συνειδητοποιεί ότι η Τουρκία μεταλλάσσεται ως ενεργό μέλος του “Ισλαμικού Έθνους” σε παράγοντα εξαγωγής της Αδελφότητας;

β) Βλέπει κανείς την σύνδεση με την Θράκη;

γ) Ανησυχεί κανείς με το γεγονός ότι οι εξελίξεις στην Συρία με την Τουρκική εισβολή είναι ένα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ προηγούμενο σε διεθνές επίπεδο;

δ) Ανησυχεί κανείς με την στάση των ΗΠΑ ως προς την Αδελφότητα; (Ένας εκ των καταδικασμένων στο Μπαγκλαντές, για αποδεδειγμένα εγκλήματα κατά του λαού του το 1971, μέλος του Τζααμάτ – Ελ- Ισλάμι, ζει στις ΗΠΑ και.. βασιλεύει..).

Η γεωπολιτική της Ελλάδας είναι καλό να λάβει τάχιστα σοβαρά υπ όψη την εξέλιξη της Αδελφότητας ως σημαντικού πολιτικού παράγοντα στην περιοχή.

Είμαστε μια χώρα με παραδοσιακούς δεσμούς με τις Αραβικές χώρες.

Η Αδελφότητα είναι ένας παράγοντας που εν δυνάμει θα άλλαζε αυτές τις σχέσεις. Ας μελετήσουμε την παλαιστινιακή Χαμάς για να καταλάβουμε γιατί.

*Στην κεντρική φωτογραφία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει τον χαιρετισμό της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr