Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απόρρητο έγγραφο: Υπό διαρκή απειλή τζιχαντιστών η Γερμανία

Απόρρητο έγγραφο: Υπό διαρκή απειλή τζιχαντιστών η Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bild, Γερμανία, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Προβληματισμό προκαλεί απόρρητη κυβερνητική αναφορά του Ιουνίου που έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη η Bild και σε αυτήν επισημαίνεται ότι η Γερμανία μπορεί «ανά πάσα στιγμή» να γίνει στόχος τζιχαντιστών. Ο κίνδυνος κρίνεται αυξημένος τόσο σε αεροπλάνα και τραίνα, όσο και σε πολυσύχναστους, δημόσιους χώρους.

Η Γερμανία έχει χαρακτηριστεί στόχος της ισλαμιστικής βίας, ενώ γερμανικές δημόσιες υπηρεσίες υπόκεινται στη διαρκή απειλή τόσο εντός συνόρων όσο και σε υποδομές γερμανικών συμφερόντων στο εξωτερικό, σημειώνεται στην αναφορά.

Στην ίδια έκθεση υπογραμμίζεται και η αυξημένη πιθανότητα επιθέσεων όχι από τις ίδιες τις οργανώσεις, αλλά από υποστηρικτές τους που, αν και δεν έχουν άμεση σύνδεση ή καθοδήγηση από αυτές, είναι πρόθυμοι να προβούν σε αιματηρές επιθέσεις με θυσία της δικής τους ζωής.

«Η τζιχαντιστική απειλή παραμένει μεγάλη και χρονικά απροσδιόριστη (χωρίς ορίζοντα επίλυσης της κρίσης δηλαδή), από την στιγμή που αρκετοί Γερμανοί πολίτες που είχαν ταξιδέψει σε Συρία και Ιράκ, επέστρεψαν στην Γερμανία», επισημαίνεται στην αναφορά.

Η αναφορά συντάχθηκε ένα μήνα πριν τα τρομοκρατικά χτυπήματα τον Ιούνιο

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η αναφορά συντάχθηκε ένα μήνα πριν τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Γερμανία τον Ιούλιο.

Στις 18 Ιουλίου, ένας 17χρονος Αφγανός που είχε κάνει και αίτηση ασύλου στην χώρα, επιτέθηκε με τσεκούρι και μαχαίρι σε επιβάτες τραίνου στην Βαυαρία, τραυματίζοντας 5 τουρίστες. Τέσσερις ημέρες αργότερα, ένας Γερμανός ιρανικής καταγωγής πυροβόλησε εννιά ανθρώπους στο Μόναχο πριν αυτοκτονήσει. Τέλος, στις 24 Ιουλίου, ένας Σύρος πρόσφυγας ενεργοποίησε μία βόμβα έξω από ένα μουσικό φεστιβάλ στο Ανσμπαχ, τραυματίζοντας 15 περαστικούς, ενώ ένας άλλος Σύρος, σκότωσε μια γυναίκα με ματσέτα έξω από την Στουτγκάρδη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr