Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτοφανές! Ο ΟΗΕ αναλαμβάνει να σώσει τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα στο Χαλέπι

Πρωτοφανές! Ο ΟΗΕ αναλαμβάνει να σώσει τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρωτοφανές και ασύλληπτο συνάμα! Ο ΟΗΕ θέλει να σώσει τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα (εγκληματίες πολέμου και τρομοκράτες) που πολιορκούνται στο ανατολικό Χαλέπι και κινδυνεύουν με εξολόθρευση από τον συριακό στρατό.

Τα Ηνωμένα Έθνη δεν μπορούν να επιτρέψουν μια νέα Ρουάντα ή Σρεμπρένιτσα στο Χαλέπι [σ.σ. άσχετο], τόνισε ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για το συριακό Στάφαν Ντε Μιστούρα, ανακοινώνοντας ότι δέχεται να βρεθεί ο ίδιος στο ανατολικό Χαλέπι για να συνοδεύσει έως και 1.000 τζιχαντιστές του Μετώπου Φατέχ Αλ Σαμ (δηλαδή της Αλ Κάιντα) εκτός της πόλης.

Η παρουσία του Μετώπου Φατέχ Αλ Σαμ, πρώην Μετώπου Αλ Νούσρα και συριακού παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, δίπλα στους ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και τους Τουρκμένους – Τούρκους μισθοφόρους της Τουρκίας στο Χαλέπι είναι το βασικό επιχείρημα της Ρωσίας και της κυβέρνησης Άσαντ για την σφοδρή επίθεση την οποία έχουν εξαπολύσει στις ανατολικές συνοικίες της πόλης, από αέρος και εδάφους.

«Η ιστορία θα κρίνει τη Συρία και τη Ρωσία για το κατά πόσο χρησιμοποίησαν την παρουσία 900 ανταρτών [σ.σ. και όχι τρομοκρατών, προσέξτε τη διατύπωση] του πρώην Μετώπου Αλ Νούσρα σαν “εύκολη δικαιολογία” για να ισοπεδώσουν μία πολιορκημένη περιοχή, σκοτώνοντας χιλιάδες μεταξύ των 275.000 κατοίκων της», δήλωσε ο κ. Ντε Μιστούρα, ο οποίος προφανώς και δεν ξέρει τι λέει και στην παραζάλη του αναδεικνύεται ως μέγας υπερασπιστής των τρομοκρατών.

“Σε τελική ανάλυση”, πρόσθεσε, “σε δύο ή το πολύ σε δυόμιση μήνες το ανατολικό Χαλέπι θα έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά”. «Μιλούμε ειδικά για την Παλαιά Πόλη», κατέληξε, μιλώντας από τη Γενεύη, για να πετάξει προφανώς και μια… ευαισθησία περί αρχαιοτήτων, αγνοώντας ο πανάσχετος “ειδικός μεσολαβητής” ότι η Παλιά Πόλη ελέγχεται κυρίως από την κυβέρνηση.

Η πολιτισμένη και λογική ανθρωπότητα στέκεται άφωνη μπροστά στην ξεδιάντροπη προστασία και κάλυψη του ΟΗΕ στους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα.

Η μόνη απορία που έχουμε είναι εάν θα δείξουν οι κύριοι του ΟΗΕ την ίδια ευαισθησία για να “σώσουν” και τους δέκα χιλιάδες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που είναι ταμπουρωμένοι στη Μοσούλη κι αναμένουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες την έναρξη της πολιορκίας τους από τον ιρακινό στρατό.

Ο ίδιος ο Ντε Μιστούρα, ως άλλος “Μωυσής”, προτίθεται να μπει επικεφαλής και “ασπίδα” για τη μεγαλειώδη έξοδο των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η κυβέρνηση της Συρίας δεν περίμενε τον Ντε Μιστούρα να “σώσει” τους τρομοκράτες, τους έχει ήδη προτείνει με συνθήκες να εγκαταλείψουν το ανατολικό Χαλέπι αλλά εκείνοι αρνήθηκαν.

Προφανώς δεν ήθελαν να φύγουν ύστερα από συμφωνία με την κυβέρνηση, θέλουν να δείξουν σε όλο τον πλανήτη ότι τους προστατεύει ο ΟΗΕ.

Η Ρωσία “τρολάρει” τον Μιστούρα

Τη στήριξή της στην πρόταση του ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ για το συριακό Στάφαν Ντε Μιστούρα να συνοδεύσει ο ίδιος τους τζιχαντιστές του Μετώπου Φατέχ Αλ Σαμ, πρώην Μετώπου Αλ Νούσρα, εκτός Χαλεπίου εξέφρασε η Ρωσία.

Ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου της Ρωσίας για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική Μιχαΐλ Μπογκντάνοφ ανέφερε ότι μια ανάλογη κίνηση του κ. Ντε Μιστούρα «είναι επιτακτικής σημασίας», όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr