Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γαλλία ανέλαβε πρωτοβουλία για τη Μοσούλη – Πόσο πιο χάλια μπορεί να γίνει;

Η Γαλλία ανέλαβε πρωτοβουλία για τη Μοσούλη – Πόσο πιο χάλια μπορεί να γίνει;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Γαλλία και το Ιράκ διοργανώνουν την Πέμπτη στο Παρίσι υπουργική σύνοδο με τη συμμετοχή περίπου 20 χωρών, μεταξύ άλλων των ΗΠΑ, της Τουρκίας, των χωρών του Κόλπου, αλλά και ευρωπαϊκών κρατών, στην οποία θα συζητηθεί πώς θα σταθεροποιηθούν η Μοσούλη και τα περίχωρά της αφού το Ισλαμικό Κράτος χάσει αυτό το προπύργιό του στο Ιράκ, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό.

Μιλώντας στους Γάλλους διπλωματικούς συντάκτες, ο κ. Ερό είπε ότι η νίκη στη μάχη της Μοσούλης μπορεί να πάρει χρόνο. Είπε ακόμη ότι, καθώς είναι πιθανό οι τζιχαντιστές να καταφύγουν στη Ράκα, το προπύργιό τους στη Συρία, είναι ζωτικής σημασίας να μελετηθεί σοβαρά το πώς θα ανακαταληφθεί και η πόλη αυτή.

«Για τη Ράκα, θα απαιτηθεί μια μέθοδος παρόμοια με της Μοσούλης. Θα χρειαστεί χρόνο και πολιτική βούληση, αλλά πρέπει να οργανωθούμε», είπε.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε το Ισλαμικό Κράτος να ανασυγκροτηθεί ή να ισχυροποιηθεί για να δημιουργήσει ένα ακόμη πιο επικίνδυνο κέντρο. Πρέπει να ετοιμαστούμε», πρόσθεσε.

Όσοι ασχολούνται με τα γεωπολιτικά έχουν πέσει στα πατώματα και γελάνε με τις “πρωτοβουλίες” της Γαλλίας στη Μέση Ανατολή. Προφανώς και οι Αμερικανοί τους έχουν βάλει “μπροστά” για να μην φαίνονται και πολύ οι ίδιοι, μέχρι τουλάχιστον να αποκτήσουν Πρόεδρο, ωστόσο, οι παιδικές ως αφελείς “τοποθετήσεις” των Γάλλων αξιωματούχων μαρτυρούν ότι έχουν αναλάβει μια “αγγαρεία” και δυστυχώς η γαλλική “ελαφρότητα” μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται καλείται να διαχειριστεί μέχρι να ξεκαθαρίσουν οι ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr