Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός της Συρίας απείλησε ότι θα επιτεθεί στον τουρκικό στρατό

Ο στρατός της Συρίας απείλησε ότι θα επιτεθεί στον τουρκικό στρατό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η γενική διοίκηση του συριακού στρατού και των συριακών ενόπλων δυνάμεων καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις του τουρκικού στρατού ενάντια στους Κούρδους στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, τις οποίες χαρακτήρισε ως μία “σοβαρή κλιμάκωση” και κατάφωρη παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο η γενική διοίκηση του συριακού στρατού αναφέρει ότι οι νίκες που πετυχαίνει ο Συριακός Αραβικός Στρατός και οι σύμμαχοί του στον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία, ιδιαίτερα στο Χαλέπι, διέλυσαν τις ψευδαισθήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συνέθλιψαν τις συνωμοσίες του στη Συρία, ωθώντας τον να κλιμακώσει την επιθετικότητά του ενός της Συρίας.

Η ανακοίνωση αναφέρεται στις επιθέσεις που δέχονται (κουρδικά) χωριά και πόλεις στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού από την τουρκική πολεμική αεροπορία και τον τουρκικό στρατό που έχει εισβάλει, μαζί με την άμεση στρατιωτική υποστήριξη, με πυροβολικό και άρματα μάχης, που παρέχει η Τουρκία σε τρομοκρατικές οργανώσεις που συνεχίζουν να διαπράττουν εγκλήματα εις βάρος πολιτών στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Το καθεστώς Ερντογάν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του συριακού στρατού, παίζει ένα “βρόμικο” ρόλο παρέχοντας καταφύγιο, εκπαίδευση, όπλα και πόρους στις ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις ενώ άνοιξε τα σύνορα της Τουρκίας και διευκόλυνε τη ροή χιλιάδων μισθοφόρων ξένων τρομοκρατών στο έδαφος της Συρίας από την αρχή του πολέμου.

Ο στρατός της Συρίας δήλωσε ότι η οποιαδήποτε παρουσία τουρκικών στρατιωτικών μονάδων κατά μήκος των συνόρων εντός στο έδαφος της Συρίας, υπό οποιεσδήποτε δικαιολογίες, δεν γίνεται ανεκτή, καταδικάζεται και θα θεωρείται “δύναμη κατοχής” που θα αντιμετωπιστεί με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Η τουρκική ηγεσία καθίσταται πλήρως υπεύθυνη για τις “επικίνδυνες συνέπειες” που μπορεί να υπάρξουν ως αποτέλεσμα των πράξεών της στην ασφάλεια και στη σταθερότητα της περιοχής, τονίζει ο στρατός της Συρίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr