Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κάτοικοι του Κιρκούκ κρέμασαν μέλος του ISIS από στύλο δίπλα σε δρόμο

Κάτοικοι του Κιρκούκ κρέμασαν μέλος του ISIS από στύλο δίπλα σε δρόμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κάτοικοι της (υπό κουρδική διοίκηση) πόλης Κιρκούκ του Ιράκ, που τα ξημερώματα της Παρασκευής δέχτηκε καταδρομική επίθεση από τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), κρέμασαν έναν από τους τζιχαντιστές του ISIS που σκότωσαν ως “τρόπαιο” από ένα στύλο δίπλα σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, πριν την αυγή, τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εισήλθαν κρυφά στην πόλη του Κιρκούκ, με υποστήριξη από ντόπιους ομοϊδεάτες τους και εξαπέλυσαν πολλαπλές επιθέσεις σε στόχους μέσα στην πόλη.

Οι τζιχαντιστές πραγματοποίησαν επιθέσεις αυτοκτονίας στο αρχηγείο της Αστυνομίας και σε άλλα δημόσια και κρατικά κτίρια.

Αμέσως οι κάτοικοι του Κιρκούκ πήραν τα όπλα και πριν ακόμα καταφτάσουν άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας είχαν αρχίσει τη μάχη με τους τρομοκράτες.

kirkuk_residents Οι κάτοικοι του Κιρκούκ έπιασαν αμέσως τα όπλα τους και βγήκαν στους δρόμους να κυνηγήσουν τους τζιχαντιστές.

Η μάχη κράτησε συνολικά 24 ώρες, με τους τελευταίους τζιχαντιστές που είχαν ταμπουρωθεί σε κτίρια να “τελειώνουν” τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Όπως μεταδίδουν μιντιακοί ακτιβιστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σκοτώθηκαν 70 τζιχαντιστές μέλη του ISIS και άλλοι 35 παραδόθηκαν.

Ο ταξίαρχος Χάταμπ Όμερ δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ότι όλοι οι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν είτε από τις δυνάμεις ασφαλείας είτε αφού πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν.

kirkuk_pappoudes Και οι Κούρδοι παππούδες στο Κιρκούκ οπλίστηκαν και βγήκαν στους δρόμους να πιάσουν τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, συνολικά περισσότεροι από 100 τζιχαντιστές συμμετείχαν στην επίθεση της Παρασκευής, η οποία έμοιαζε να είναι απόπειρα αντιπερισπασμού, καθώς συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση του ιρακινού στρατού με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ για την ανακατάληψη της Μοσούλης από το ISIS.

Από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών σκοτώθηκαν τουλάχιστον 22 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και τέσσερις Ιρανοί, ενώ ένας δημοσιογράφος τοπικού τηλεοπτικού δικτύου έχασε τη ζωή του από πυρά ελεύθερου σκοπευτή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr