Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες μάχες στο Χαλέπι – Οι τζιχαντιστές δεν άφησαν τους αμάχους να φύγουν

Νέες μάχες στο Χαλέπι – Οι τζιχαντιστές δεν άφησαν τους αμάχους να φύγουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τερματίστηκε το Σάββατο, μετά από τρεις μέρες, η «ανθρωπιστική» κατάπαυση του πυρός που είχε κηρύξει η Ρωσία και ο συριακός στρατός στο Χαλέπι, όμως ο ΟΗΕ δεν κατάφερε να απομακρύνει τους τραυματίες από τις περιοχές που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, καθώς η εκεχειρία ήταν πολύ εύθραυστη.

Μετά τις 22 Σεπτεμβρίου, οπότε ενίσχυσε τους βομβαρδισμούς της εναντίον του ανατολικού Χαλεπιού, η Ρωσία, που δέχθηκε πολλές επικρίσεις και κατηγορίες «για εγκλήματα πολέμου», ανακοίνωσε τριήμερη κατάπαυση πυρός η οποία τερματίστηκε το Σάββατο στις 19:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Η κατάπαυση του πυρός όμως δεν επέτρεψε στον ΟΗΕ να απομακρύνει τους 200 τραυματίες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στις ανατολικές συνοικίες της πόλης από τον Ιούλιο και οι οποίοι έχουν άμεση ανάγκη να φύγουν.

Ο οργανισμός, που ζήτησε την παράταση της εκεχειρίας ως τη Δευτέρα, έκανε λόγο για ανεπαρκείς συνθήκες ασφαλείας.

Εξάλλου οι οκτώ διάδρομοι που είχε δημιουργήσει η Ρωσία για την απομάκρυνση από το Χαλέπι των κατοίκων και των ενόπλων που το επιθυμούσαν παρέμειναν έρημοι.

Οι ρωσικές Αρχές και τα συριακά μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν τους τζιχαντιστές ότι εμπόδισαν την έξοδο όσων το επιθυμούσαν, με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να καταγγέλλει ότι οι τζιχαντιστές «κατέφυγαν σε απειλές, εκβιασμούς και χρήση βίας» για να μπλοκάρουν τους διαδρόμους.

Λίγο μετά τη λήξη της κατάπαυσης του πυρός βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν και πάλι μεταξύ των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και των τζιχαντιστών.

Πυρά του πυροβολικού, μάχες και αεροπορικά πλήγματα σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στη Συρία.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 2.000 τραυματιστεί τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών από τον συριακό και τον ρωσικό στρατό, ενώ έχουν καταστραφεί πολιτικές υποδομές, κυρίως νοσοκομεία.

Στο μεταξύ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έλαβε την Παρασκευή μια απόρρητη έκθεση, σύμφωνα με την οποία ο συριακός στρατός διεξήγαγε μία ακόμη χημική επίθεση με αέριο χλωρίνης στην πόλη Κμένας της επαρχίας Ιντλίμπ η οποία ελέγχεται από τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα στις 16 Μαρτίου 2015.

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την «περιφρόνηση» των διεθνών κανόνων που, όπως υποστήριξε, επιδεικνύει το συριακό καθεστώς.

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την περιφρόνηση του καθεστώτος (του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ) για τους διεθνείς κανόνες που έχουν οριστεί εδώ και καιρό και αφορούν τη χρήση χημικών όπλων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Νεντ Πράι εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Η έκθεση που κατηγορεί την κυβέρνηση της Συρίας για νέα χρήση χημικών όπλων δεν αποδεικνύεται από πουθενά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr