Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Yeni Safak: Τουρκία και Ρωσία συμφώνησαν – Το Χαλέπι στους Τούρκους και σφαγή Κούρδων

Yeni Safak: Τουρκία και Ρωσία συμφώνησαν – Το Χαλέπι στους Τούρκους και σφαγή Κούρδων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ερντογανική εφημερίδα Yeni Safak ισχυρίζεται, επικαλούμενη υψηλόβαθμες τουρκικές κυβερνητικές πηγές, ότι υπάρχει συμφωνία να αποσυρθεί ο στρατός της Συρίας από το Χαλέπι και να καταλάβει την πόλη ο τουρκικός στρατός.

Η Yeni Safak λέει ότι ένας νέος χάρτης θα σχεδιαστεί στη Συρία που θα συμπεριλαμβάνει το Χαλέπι, την Ιντλίμπ, τη Λαττάκεια, τη Χασάκα και τη Ντέιρ Αλ Ζουρ. Δηλαδή όλη τη βόρεια και ανατολική Συρία.

Ο συριακός στρατός θα αποχωρήσει από το Χαλέπι, ισχυρίζεται η τουρκική εφημερίδα και θα το παραδώσει στους Τούρκους. Θα γίνει σεβαστή, λέει η Yeni Safak, η σύνθεση του πληθυσμού της πόλης πριν από τον πόλεμο.

Η Yeni Safak γράφει ότι Τουρκία και Ρωσία δεν θα αποδεχθούν τον κουρδικό διάδρομο στη βόρεια Συρία, που περιλαμβάνει τα κουρδικά εδάφη -δηλαδή όλη τη βόρεια Συρία- σε μια ενιαία ομόσπονδη οντότητα, τη Ροζάβα όπως την αποκαλούν οι Κούρδοι.

Η Yeni Safak ισχυρίζεται ότι Ρωσία και Τουρκία συμφώνησαν να πολεμήσουν από κοινού ενάντια στους φιλοαμερικανούς Κούρδους της Συρίας.

Αφού εκδιωχθούν οι υποστηριζόμενες από τους Αμερικανούς κουρδικές δυνάμεις από την περιοχή, Ρώσοι και Τούρκοι θα παραδώσουν την εξουσία στα εδάφη της βόρειας Συρίας σε τοπικές επιτροπές. Αλλά και αυτές κουρδικές δεν θα είναι; Σε αυτό δεν απαντά η φυλλάδα του Ερντογάν.

Οι επιθέσεις που εξαπολύουν τις τελευταίες ημέρες οι τζιχαντιστές στο Χαλέπι δεν αποτελούν μέρος της συμφωνίας Τουρκίας-Ρωσίας, τονίζει η Yeni Safak.

Αφήνει όμως να εννοηθεί ότι μέρος της συμφωνίας είναι η παύση των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών εδώ και δεκατρείς ημέρες στο Χαλέπι.

Η κυβέρνηση Άσαντ θα εδραιώσει την εξουσία της στη Λαττάκεια και στην Ταρτούς, δηλαδή στα μεσογειακά παράλια της Συρίας.

Δηλαδή, η Yeni Safak ισχυρίζεται ότι ο Άσαντ θα παραδώσει τις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλεπιού (βορειοδυτική Συρία) στην Τουρκία και εκείνος θα κρατήσει μόνο τα παράλια.

Η Yeni Safak επίσης αναφέρει ότι η Τουρκία στέλνει συνεχώς νέα στρατεύματα στη βόρεια Συρία. Τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα και πεζικό.

map_syria

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr