ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Νινευή, Τζιχαντιστές,


















































Το Ισραήλ καταγγέλλει την Τουρκία ότι κατέχει παράνομα το 36% της Κύπρου, το 5% της Συρίας και 2.000 τ.χλμ. στο
OPUS NOVUM: Η κατάρρευση της «ρωσικής πίστης», η «πολιτική θρησκεία», ο «νέος αθεϊσμός», η «μετακοσμική θρησκευτικότητα» και ο Θεός πέρα
ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Η αρχαία χριστιανική κοινότητα της Βηθλεέμ εξαφανίζεται»
Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο - Πού και πότε επιστρέφει η ζέστη
Πρωταθλητής Ευρώπης για 4η φορά ο Μίλτος Τεντόγλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Νωρίτερα τη Δευτέρα τα ιρακινά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο ιρακινός στρατός απελευθέρωσε την πόλη Χαμάμ Αλ Αλίλ που είχε καταληφθεί από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) το 2014.
Η πόλη που το όνομά της σημαίνει “Φρέσκο Λουτρό”, βρίσκεται νότια της Μοσούλης στην επαρχία της Νινευή στο βορειοδυτικό Ιράκ και είναι χτισμένη στη δυτική όχθη του ποταμού Τίγρη.
Ο ιρακινός στρατός ξεκίνησε την πολιορκία της πόλης στα τέλη Οκτωβρίου και την απελευθέρωσε τελικά τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου. Λίγες ημέρες πριν είχε γίνει γνωστό ότι το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 42 κατοίκους της πόλης.
Αφού οι τρομοκράτες εξολοθρεύτηκαν ή έφυγαν από την πόλη, οι στρατιώτες ανακάλυψαν στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο -δίχως να προσδιορίζεται εάν είναι μέσα σε κτίριο ή στον υπαίθριο χώρο του- 100 αποκεφαλισμένα πτώματα κατοίκων της πόλης.























































