Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Βροχή” πέφτουν οι συριακές βόμβες στο ανατολικό Χαλέπι – Σε απελπισία η Αλ Κάιντα

“Βροχή” πέφτουν οι συριακές βόμβες στο ανατολικό Χαλέπι – Σε απελπισία η Αλ Κάιντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον τερματισμό των βομβαρδισμών που στοχεύουν τις συνοικίες που κατέχουν οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στο ανατολικό Χαλέπι ζητούν οι ΗΠΑ, βάζοντας στο στόχαστρό τους την κυβέρνηση της Δαμασκού και τη Ρωσία.

«Καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο αυτές τις φριχτές επιθέσεις εναντίον των νοσοκομειακών υποδομών και των εργαζομένων σε υπηρεσίες παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτές τις στυγνές πράξεις» δήλωσε η σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας Σούζαν Ράις.

«Το συριακό καθεστώς και οι σύμμαχοί του, ιδίως η Ρωσία, ευθύνονται για τις άμεσες και τις μακροπρόθεσμες συνέπειες αυτών των πράξεων» πρόσθεσε, ζητώντας από τη Μόσχα άμεσο τερματισμό της βίας και διευκόλυνση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Από την πλευρά του, ο ΟΗΕ εξέφρασε θλίψη και φρίκη για την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας.

Σε ανακοίνωσή του «καλεί όλες τις πλευρές να σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον των αμάχων και των πολιτικών υποδομών».

Σύμφωνα με το φιλοϊσλαμιστικό Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ιστοσελίδα που υποστηρίζει τους “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές και εδρεύει στη Βρετανία, από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στο ανατολικό Χαλέπι σκοτώθηκαν το Σάββατο τουλάχιστον 27 άμαχοι και καταστράφηκε ένα από τα τελευταία νοσοκομεία του τομέα αυτού.

Βεβαίως το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παραβλέπει να αναφέρει ότι οι τζιχαντιστές δεν επιτρέπουν στους αμάχους να εγκαταλείψουν το ανατολικό Χαλέπι, κρατώντας τους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου, το οποίο επίσης κρατά φιλοϊσλαμιστική στάση, μεταδίδει πως για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, ρουκέτες, οβίδες και βαρέλια με εκρηκτικά πέφτουν σε γειτονιές του ανατολικού τμήματος του Χαλεπίου, ενώ δεν υπάρχει πλέον ηλεκτρικό ρεύμα και οι γεννήτριες έχουν σταματήσει λόγω έλλειψης καυσίμων στις συνοικίες που πολιορκούνται εδώ και τέσσερις μήνες από τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Τα Λευκά Κράνη, η οργάνωση των διασωστών στο ανατολικό Χαλέπι, μια οργάνωση που πρόσκειται στην Αλ Κάιντα, ανήρτησε το Σάββατο στη σελίδα της στο Facebook βίντεο και φωτογραφίες που αποκαλύπτουν τη σφοδρότητα των βομβαρδισμών.

Σε ένα βίντεο διακρίνονται οι εθελοντές κοντά σε ένα πτώμα, μέσα στη μέση του δρόμου. «Δεν έχουμε άλλους σάκους» για πτώματα, φωνάζει ένας από αυτούς τους τζιχαντιστές διασώστες.

«Σχεδόν καμία συνοικία του ανατολικού Χαλεπιού δεν γλίτωσε από τους βομβαρδισμούς του καθεστώτος σήμερα» ανέφερε από την πλευρά του ο διευθυντής του φιλοϊσλαμιστικού Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Σύμφωνα με την οργάνωση από την Τρίτη, οπότε ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί, έχουν σκοτωθεί συνολικά 92 άνθρωποι.

Σύμφωνα με ιατρική πηγή, την Παρασκευή, από βομβαρδισμό στη συνοικία Μαάντι τέθηκε εκτός λειτουργίας ένα από τα τελευταία νοσοκομεία στο ανατολικό Χαλέπι.

Δύο ασθενείς σκοτώθηκαν ενώ υπάρχουν τραυματίες μεταξύ του νοσηλευτικού προσωπικού.

Την ίδια ημέρα, εκκενώθηκε το τελευταίο παιδιατρικό νοσοκομείο που λειτουργούσε ακόμη, μετά τις σοβαρές ζημιές που υπέστη δύο ημέρες νωρίτερα.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έκαναν λόγο για «μαύρη μέρα για το ανατολικό Χαλέπι όπου οι σφοδροί βομβαρδισμοί προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στα λιγοστά νοσοκομεία που ήταν ακόμη σε θέση να παράσχουν ιατροφαρμακευτική φροντίδα».

Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να απελευθερώσει από τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, με κάθε κόστος, τις συνοικίες τις οποίες δεν ελέγχει από το 2012.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν τη δυτική πλευρά της πόλης. Στον τομέα αυτό δύο άμαχοι σκοτώθηκαν από ρουκέτες που εκτόξευσαν οι τρομοκράτες, σύμφωνα με τα επίσημα συριακά μέσα ενημέρωσης.

Στις αρχές της εβδομάδας εκατοντάδες κάτοικοι στο ανατολικό Χαλέπι διαδήλωσαν ενάντια στους τζιχαντιστές. Οι τζιχαντιστές άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες διαδηλωτές. Αυτή την είδηση δεν τη μεταδίδει το φιλοϊσλαμιστικό Γαλλικό Πρακτορείο, ωστόσο μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ: Οι τζιχαντιστές στο ανατολικό Χαλέπι άνοιξαν πυρ πάνω σε πεινασμένους διαδηλωτές (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr