Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανοί στρατιώτες μάχονται στους δρόμους της Μοσούλης

Αμερικανοί στρατιώτες μάχονται στους δρόμους της Μοσούλης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αμερικανοί στρατιώτες μάχονται στις ανατολικές συνοικίες της Μοσούλης στο πλευρό των Ιρακινών στρατιωτών ενάντια στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Όταν ξεκίνησε η εκστρατεία για τη Μοσούλη η Βαγδάτη είχε αποκλείσει τη συμμετοχή άλλου πεζικού εκτός του ιρακινού στις οδομαχίες.

Προφανώς κρίθηκε, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της επιχείρισης, ότι χρειάζεται να επέμβει και το “αμερικανικό ιππικό” για να καταπολεμηθεί ακόμα πιο αποτελεσματικά το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες συμμετέχουν ενεργά στις μάχες στις ανατολικές συνοικίες της πόλης και οι αξιωματικοί τους διέταξαν τους δημοσιογράφους να φύγουν από δίπλα τους, σύμφωνα με τη διαδικτυακή αραβική εφημερίδα Alquds που εδρεύει στη Βρετανία, η οποία επικαλέστηκε ως πηγή της Ιρακινό αξιωματικό που μίλησε τηλεφωνικά.

Οι αεροπορικές δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού βομβάρδισαν τις γέφυρες πάνω από τον ποταμό Τίγρη που διασχίζει τη Μοσούλη ώστε να αποκοπεί το ανατολικό από το δυτικό μέρος της πόλης.

Στόχος είναι να απομονωθεί ο ανατολικός τομέας της πόλης, που δέχεται και την επίθεση, ώστε να μην μπορεί να λαμβάνει από τα δυτικά εφόδια και οχήματα βόμβες που χρησιμοποιούνται σε αποστολές αυτοκτονίας.

Η πολιορκία επικεντρώνεται στην ανατολική όχθη της πόλης που στόχος είναι να απελευθερωθεί πρώτη.

“Οι Αμερικανοί στρατιώτες πολεμάνε δίπλα δίπλα με τους Ιρακινούς στις ανατολικές συνοικίες της Μοσούλης. Αρχικά 700 Ιρακινοί της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι επιτέθηκαν πάνω στους τζιχαντιστές και δεύτερο κύμα θα ακολουθούσαν οι Αμερικανοί, για να απελευθερωθούν κι άλλες συνοικίες, ωστόσο οι προσπάθειες απέτυχαν εξαιτίας της σθεναρής αντίστασης των τζιχαντιστών του ISIS”.

Οι αμερικανικές δυνάμεις εμπλέκονται σε μάχες στις συνοικίες Αλ Ζαχράα, Αλ Ταχρίρ, Αλ Σαμάχ και Αλ Μοχαριμπίν.

mosul_siege_29_11_16 Πολεμικός χάρτης της πολιορκίας της Μοσούλης. Με μαύρο χρώμα οι περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος, με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που έχουν απελευθερώσει οι Ιρακινοί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr