Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Spiegel: Ο Γκάμπριελ λέει όχι στην πολιτική λιτότητας του Σόιμπλε

Spiegel: Ο Γκάμπριελ λέει όχι στην πολιτική λιτότητας του Σόιμπλε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Φρένο” στην πολιτική λιτότητας που ασκεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιχειρεί να βάλει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αντικαγκελάριος της Γερμανίας και πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD).

“Μερικές φορές θα πρέπει να θέτει κανείς το ερώτημα εάν η πολιτική ζημιά την οποία προκαλεί η πολιτική της λιτότητας βαρύνει πιο πολύ από την τήρηση αρχών”, τόνισε ο Γκάμπριελ σε ομιλία του στο προσκείμενο σε αυτό Ιδρυμα Φρίντριχ Εμπερτ στο Βερολίνο, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού “Spiegel”.

Στην ομιλία του, ο Γερμανός αντικαγκελάριος τάχθηκε ανοιχτά κατά της αυστηρής πολιτικής λιτότητας, προκειμένου να τηρηθούν συγκεκριμένοι στόχοι ελλειμμάτων στην Ευρώπη και επομένως κατά της πολιτικής την οποία υποστηρίζουν επί χρόνια οι χριστιανοδημοκράτες Μέρκελ και Σόιμπλε.

“Δεν υποστηρίζω το απεριόριστο δημόσιο χρέος”, υπογράμμισε και σημείωσε: “Δεν είναι δυνατόν να μην λαμβάνονται υπόψη και οι μεταρρυθμίσεις κατά την αξιολόγηση των ελλειμμάτων. Η ασφυκτική πολιτική της λιτότητας σε πολλές περιπτώσεις δεν βοηθά τις αντίστοιχες χώρες”.

“Ο Σόιμπλε και η Μέρκελ ζητούν συνεχώς δημοσιονομική πειθαρχία. Αντίσταση υπάρχει κυρίως στην νότια Ευρώπη. Σύμφωνα με τις προγνώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα ελλείμματα στον προϋπολογισμό του Βελγίου, της Φινλανδίαςς, τη Ιταλίας, της Λιθουανίας, της Σλοβενίας και της Κύπρου θα μπορούσαν να υπερβoύν τα δεσμευτικά όρια ελλείμματος. Ιδίως στην Ιταλία τα πράγματα είναι δύσκολα: Η χώρα σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα έχει έλλειμμα 2,3% στον προϋπολογισμό του 2017, ενώ στην αρχή της φετινής χρονιάς είχε συμφωνηθεί 1,8%. Σύμφωνα με τα κριτήρια του Μάαστριχτ το ανώτατο όριο είναι βέβαια το 3% του ΑΕΠ, αλλά για την Ιταλία λόγω του υψηλού συνολικού χρέους της ισχύουν αυστηρότερο όροι”, καταλήγει το δημοσίευμα του “Spiegel”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr