Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φάρατζ: Αν κερδίσει ο Χόφερ θα γίνει δημοψήφισμα για έξοδο της Αυστρίας από την ΕΕ

Φάρατζ: Αν κερδίσει ο Χόφερ θα γίνει δημοψήφισμα για έξοδο της Αυστρίας από την ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος για έξοδο της Αυστρίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από ενδεχόμενη νίκη του υποψήφιου του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων και υπαρχηγού του, Νόρμπερτ Χόφερ, στον αυριανό επαναληπτικό γύρο των αυστριακών προεδρικών εκλογών, προβλέπει ο εμπνευστής του Brexit και πρώην αρχηγός του κόμματος UKIP, Ν. Φάρατζ.

«Ο Χόφερ θα ζητήσει να διενεργηθεί δημοψήφισμα στην Αυστρία ως προς τη συμμετοχή της στην ΕΕ», τόνισε ο Φάρατζ στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, και όπως μεταδίδει απόψε το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), εμφανίστηκε πεπεισμένος για την εκλογική νίκη του υποψήφιου της αυστριακής Ακροδεξιάς, δηλώνοντας πως στοιχηματίζει όλα του τα χρήματα ότι ο Χόφερ θα κερδίσει αυτές τις εκλογές.

Υπονοώντας το δημοψήφισμα για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ και τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ο Φάρατζ επισήμανε πως η Αυστρία θα είναι αύριο, μετά από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, η επόμενη δυτική χώρα της οποίας οι πολίτες ξεσηκώνονται εναντίον της κυβέρνησης.

«Βλέπω το 2016 ως έτος μίας πολιτικής επανάστασης. Δύο επαναστάσεις, μία στο Ηνωμένο Βασίλειο, μία στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τη δημοκρατία του κράτους- έθνους, την επανάκτηση του ελέγχου στη ζωή μας και τη μελλοντική μας κατεύθυνση», ανέφερε ο Φάρατζ, σύμφωνα με το ΑΡΑ.

Στη Βιέννη, ο Χέρμπερτ Κικλ, ο γενικός γραμματέας του Κόμματος των Ελευθέρων και επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Νόρμπερτ Χόφερ, σε αποψινή ανακοίνωσή του, παίρνοντας αποστάσεις από τον Φάρατζ, αναφέρει πως «υποστηρίζουμε την περαιτέρω εξέλιξη της ΕΕ σε ένα θετικό μέλλον συμπεριλαμβανομένης της περισσότερης προσέγγισης στον πολίτη».

Από την πλευρά του, ο Λόταρ Λοκλ, ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του ανεξάρτητου υποψήφιου και υποστηριζόμενου από τους Πράσινους πρώην επί πολλά χρόνια αρχηγού τους, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, επισημαίνει σε δηλώσεις του πως «ο προπαγανδιστής του Brexit, Νάιγκλ Φάρατζ, επιβεβαίωσε σήμερα αυτό που ο Νόρμπερτ Χόφερ και ο αρχηγός του Κόμματος των Ελευθέρων Χάιντς- Κρίστιαν Στράχε, έχουν ήδη ανακοινώσει, δηλαδή ένα δημοψήφισμα για το Auxit, την έξοδο της Αυστρίας από την ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κέιτ Μίντλεντον εμφανίστηκε – Βίντεο την δείχνει να ψωνίζει σε αγρόκτημα με τον Ουίλιαμ

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Πούτιν: «Μόνιμος» πρόεδρος της Ρωσίας – Έλαβε ποσοστό-ρεκόρ 87,97% στις προεδρικές εκλογές

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr