Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η πρώτη Αφγανή πιλότος Νιλουφάρ Ραχμάνι ζήτησε άσυλο στις ΗΠΑ

Η πρώτη Αφγανή πιλότος Νιλουφάρ Ραχμάνι ζήτησε άσυλο στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Αφγανιστάν η είδηση ότι η πρώτη γυναίκα πιλότος της πολεμικής αεροπορίας της χώρας ζήτησε άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ολοκλήρωσε τη 18μηνη εκπαίδευσή της.

Όπως γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal, η 25χρονη σμηναγός Νιλουφάρ Ραχμάνι φοβόταν ότι θα κινδύνευε η ζωή της αν επέστρεφε στην πατρίδα της.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας του Αφγανιστάν είπε ότι η κυβέρνηση ελπίζει πως η Ουάσινγκτον θα απορρίψει το αίτημα της 25χρονης.

«Όταν ένας αξιωματικός παραπονιέται για ανασφάλεια και φοβάται τις απειλές, τότε τι να κάνουν οι απλοί άνθρωποι; Βρήκε μια δικαιολογία για τον εαυτό της, όμως έχουμε εκατοντάδες μορφωμένες γυναίκες και ακτιβίστριες που εργάζονται και για αυτές είναι ασφαλής η χώρα», πρόσθεσε.

Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης του Αφγανιστάν κυριάρχησαν τα επικριτικά σχόλια, με τους πολίτες να κατηγορούν τη Ραχμάνι ότι ξόδεψε χρήματα του κράτους για την εκπαίδευσή της και τώρα αποφεύγει τις ευθύνες της.

Η Ραχμάνι, που το 2015 είχε τιμηθεί με το βραβείο «Θαρραλέες Γυναίκες» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είχε μετατραπεί σε σύμβολο της προσπάθειας για βελτίωση της θέσης των γυναικών στη χώρα της.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η επιτυχία της είχε το τίμημά της, καθώς η ίδια και η οικογένειά της δέχτηκαν απειλές όχι μόνο από τους Ταλιμπάν αλλά και από ορισμένους συγγενείς τους και αναγκάστηκαν να μετακομίσουν πολλές φορές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr